Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, rahatsızlığı sırasında kendisini defnetmesi için vasiyette bulunan öğretmenini son yolculuğuna uğurladı.
Bakan Davutoğlu, ilkokul öğretmeni Müzeyyen Kızanlıklı'nın vasiyetini yerine getirdi. Öğretmeni Kızanlıklı için Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camii'nde ikindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine katılan Bakan Davutoğlu, daha sonra cenaze aracına binerek Zeytinburnu'ndaki Kozlu Mezarlığı'nda defin işleminde yer aldı. Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Davutoğlu, öğretmeni Kızanlıklı'nın rahatsızlığı sırasında kendisini defnetmesi için vasiyette bulunduğunu söyledi.
Bakan Davutoğlu, "Allah mekanını cennet eylesin, çok idealist bir öğretmendi. Ben de aslında öğretmenliğin ne ulvi bir meslek olduğunu kendisinden öğrenmiştim. Her şeyiyle bizimle ilgilendi. Hiç evlenmedi, bütün öğrencileri onun oğlu ve kızı gibiydi. Hala ilkokul 5'nci sınıfı bitirdiğimde hatıra defterime yazdığı yazı, kutsal bir vasiyet gibi beynimdedir. Hepimizi güzel şeylere teşvik etmeye çalıştı. Bakan olduktan sonra da ilk ziyaretimi ona yapmıştım, daha sonra da görüştük. Hep 'beni sen defnet' diye vasiyet ederdi. Ben buradayken vefat etti, hastalığı sırasında da yakından ilgilenmiştik. Böylece defnetmek de nasip oldu. O, idealist öğretmen neslinin en güzel öğretmenlerinden biriydi" dedi.
(AU-ET-OK-Y)

09.02.2013 17:52:16 TSI

Editör: Wan Haber