Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 6 Ocak Pazar günü İzmir ve çevre illerde faaliyet gösteren 72 Balkan-Rumeli Derneği'nin temsilcileri ile bir araya gelecek.
İlk bölümü Ankara'da yapılan 5. Büyükelçiler Konferansı'nın ikinci bölümü İzmir'deki Swiss Otel'de başladı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da konferans nedeniyle İzmir'de bulunurken, konferansın bugünkü bölümünde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay büyükelçilere hitap edecek. Bu arada TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi ve AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, Bakan Davutoğlu'nu İzmir ve çevre illerdeki Balkan dernekleri ile buluşturacak mini bir Balkan zirvesi gerçekleştiriyor. Dışişleri Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Balkan toplantısına İzmir, Manisa, Aydın, Balıkesir ve Denizli'de faaliyet gösteren 72 Balkan-Rumeli Derneği temsilcisi katılacak. Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru ve Balkan ülkelerinde görevli büyükelçilerin de katılması beklenen toplantıya ayrıca Balkanlar üzerine çalışma yapan bazı akademisyenler ve çeşitli Balkan ülkelerinden gelip İzmir'de okuyan üniversite öğrenci temsilcileri de davet edildi.
6 Ocak Pazar akşamı gerçekleşecek toplantıda Türkiye'nin dış politikası ve Balkanlar ele alınacak. İzmir'de bu çapta yapılacak ilk Balkan toplantısı olma özelliği taşıyan toplantının sonunda dernek temsilcileri, Bakan Davutoğlu'na bir plaket verecekler.
(HK-CC-Y)

05.01.2013 12:14:57 TSI

Editör: Wan Haber