Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'da Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü hizmet binasının açılış kurdelesini kesti.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü hizmet binasının açılış törenine katılarak İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen yeni hizmet araçlarını teslim etti. Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Bilişim Suçlarıyla Mücadele Daire Başkanı Ömer Tekeli, AK Parti Konya Milletvekilleri ve protokolün katıldığı programa gelişinde Bakan Davutoğlu, tören mangası tarafından karşılanarak çiçek verildi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu törende yaptığı konuşmada, gençlik yıllarında yaşananların aksine Türkiye'de şuan iç huzur olduğunu söyledi. Bakan Davutoğlu, "Her şeyin başı kamu düzenidir. Kamu düzeninin olmadığı toplumlarda eğitim de olmaz, sağlıkta olmaz. İnsanlar eğer sabahleyin kalktıklarında emniyet içindeki iş yerlerine gideceklerinden emin değillerse gece rahat uyuyamazlar. Akşam eve dönüşlerinde emin değillerse iş hayatında düzen olmaz. İşte çevremizde birçok ülkede şuanda kamu düzeni sıkıntısı yaşanıyor. İnsanlar geleceklerinden emin değiller. Hangi şartlarda kimlerle karşılaşacaklarından sürekli şüphe ediyorlar, evlerinde duramıyorlar Suriye'deki kardeşlerimiz gibi. Hiçbir zaman Allah devlete zeval vermesin diye hep zihinlerimizde yer etmiş kadim kültürümüzden gelen değişle bunu anlatmak içindir. Kamu düzeni olunca, huzur olunca gelecek perspektifiniz de olabilir. Türkiye'de 1960'lı 1970'li yıllarda bizim gençliğimizde yaşananların aksine öylesine bir iç huzur düzeni yaşandı ki, bu korkular aşıldı. Emniyet teşkilatı ve İçişleri Bakanlığımızda yapılan reformlar ve takviyeler örnek bir yapıyı bize kavuşturdu. Onun için yeni demokrasilerde Mısır'da, Tunus'ta, Libya'da yaptığımız ikili görüşmelerde en çok talep edilen şeyin polis eğitimidir. Genelde bu durumu böyle olduğu gibi Konya'da huzur şehri olarak biliniyor" dedi.
Suç kavramının sürekli değiştiğini, gasp ve hırsızlık gibi eskiden bilinen olayların yanı sıra sanal ortamda yapılan birçok suç olduğunu anımsatan Bakan Davutoğlu, "Bu suçlarla mücadele etmek devletin bir görevidir. Bir çok suç sanal ortamda daha hızlı yayılıyor ve kamu düzenine darbe vurulabiliyor. Bu nedenle bilişim suçlarıyla ilgili Bakanlar Kurulunda gerekli kararlar alındı. Bugün bunun Konya'mızda gerçekleşmesini görmekten duyduğum mutluluğu paylaşmak istiyorum. Sağlıkla sanal bilişim suçlarının aynı törende olmasının hikmetini sorduk. Oda bir biriyle irtibatlı kamu düzeninin bir parçası. Kişisel sıhhat ile kamu sıhhatinin bir biriyle ilişkisi var. Sadece yurt içinde değil, yurt dışında da sağlık konusunda etkin bir acil müdahale kapasitemiz oluştu. 3 gün önce Ankara'da hastaneye ziyaretine gittiğimizde Irak, Suriye ve Filistin'den gelen yaralıların tedavi edildiğini görünce gurur duyduk. Bu hastalar bir patlama olduğunda ambulans uçaklar gidiyor ve o kardeşlerimizi kısa sürede buraya getiriyor. Eskiden bir mahalleden başka mahalleye giderken hastaların vefat ettiği görülürdü. Şimdi ise en uzak köyden bile ambulans helikopterlerle taşınan kapasiteye ulaştık" şeklinde konuştu.
Bakan Davutoğlu, daha sonra araçların alımında ve hizmet binasının yapımında destek olanlara plaket verdi. Daha sonra Bakan Davutoğlu ile birlikte protokol üyeleri kurdele keserek hizmet binasının açılışını yaptı, İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait araç ile 14 ambulansın anahtarlarını sürücülerine teslim etti.
Konya Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü merkezini gezen Bakan Davutoğlu, protokol üyeleri ve emniyet personeli ile hatıra fotoğrafları çektirdi.
(HİV-İP-ÖZ-Y)

19.02.2013 13:25:29 TSI

Editör: Wan Haber