Siyasette üç yılı dolduracak olan milletvekillerinin durumunu değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti tüzüğü gereği kendisinin de milletvekili olamayacağını söyledi. Yeniliklerin AK Parti'ye güç kazandıracağının altını çizen Çelik, hangi görevde olacağına Başbakan Erdoğan'ın karar vereceğini belirtti.
CHP eski Bursa Milletvekili Kemal Demirel'in Bursa'ya demir yolu gelmesi için verdiği mücadeleleri anlatan fotoğraf sergisini ziyaret eden Çelik, AK Parti tüzüğü gereği 3. dönemi dolduran milletvekillerinin önümüzdeki seçimlerde vekil olamayacaklarını hatırlattı. Kendisinin de 3. dönemi doldurduğuna dikkat çeken Çelik, hangi görevlere geleceklerinin Başbakan Erdoğan'ın takdirinde olduğunu söyledi. Çelik, 3 dönem kuralının 73 arkadaşını ilgilendirdiğini anlatan Çelik, şöyle konuştu: "Bu konuda bizim hiçbir arkadaşımızın beklentisi yok. Mühim olan Türkiye'de istikrarlı bir hizmet anlayışının sürmesidir. Bu hizmeti sunacak 75 milyonun içerisinde çok önemli değerler var. Kişilere has bir siyaset etme anlayışını AK Parti olarak hiçbir zaman benimsemedik. Kadroların değişimini her dönem Başbakanımız gerçekleştirdi ve bu tazelenme partimize güç kattı. Partimizin daha güçlü bir şekilde seçimlere çıkmasını sağladı. Kişi merkezli bir siyasetten ziyade hizmet merkezli bir siyasetin kendisine rehber edinmiş olan siyasi kadroyuz. Yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimleri, genel seçimler süreçleri açısından daha önümüzde iki yılın üzerinde hizmet dönemi var. Belediye seçimlerinden yaklaşık bir yıldan daha fazla bir dönem var. Herkes üzerine düşeni yapmaya çalışıyor."

DİNLENMEMİZ GEREKİYORSA DİNLENİRİZ
Başbakanın ne şekilde takdir kullanacaklarını bilemediğini belirten Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "73 arkadaşımda bu alınan kararla ilgili en olumsuz bir değerlendirme olmadığı gibi beklentisi de yok. Defanssa defans, kaleyse kale, golü atmanız gerekiyorsa santrafor. Eğer kulübede dinlenmeniz gerekiyorsa kulübedesiniz. Bu maçta oynayacak kadronun içinde yoksanız tribünde oturursunuz. Tribünde, yedek kulübede, sahanın içinde tamamen bir takım anlayışı içerisinde gördüğümüz bir olaydır. Neden filan yerdeyiz diye hiçbir yerdeyiz diye hiçbir arkadaşımızdan en olumsuz bir değerlendirme olmaz. Her yer olabilir. Tamamen sayın Başbakanımızın takdiridir. Takımın bir elemanı olarak olaya bakarsanız, hiçbir sıkıntı yaşamazsınız."
Takımın başarılı olmasının önemli olduğunu anlatan Çelik, şöyle konuştu: "Sizin tribünde, yedek kulübede veya saha içerisinde olmanız önemli değil. Takım Türkiye açısından netice almaya devam ediyor mu ona bakacaksınız. Nitekim şu an bir hayırlı hizmetin Türkiye'de, Bursa'da gerçekleşiyor olması hepimizi gururlandırıyor. Muhalefeti, iktidarı önemli değil. Bursa'da bir işi başardık. Hızlı tren Eskişehir'e geldi, Konya'ya gitti, sırada Bursa 4. şehir olarak Bursa gündemde. Burada siyaset yapmış insanlar olarak verilen emekler, koşuşturmalar, mücadeleler, programa plana alınması. Bir program aldırınca bin lira koyduk ve 'Efendim bununla tren olur mu? dediler ama onun alınması çok önemli bir hadiseydi. Bunun projesi yapılması önemli bir hadiseydi. Bunların her biri belli bir süre içerisinde gerçekleşti. Demek ki takım ruhu var. Ben merkezli değil, biz merkezli olaya baktık. Bursa kazansın, Türkiye kazansın gerisi çok önemli değil."
(ET-HO-Y)

03.02.2013 15:37:43 TSI

Editör: Wan Haber