Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, barış sürecine ilişkin, "Artık bu gözyaşı dinmeli, Türkiye bu gözyaşı ile yoluna devam edemez" dedi.
Şanlıurfa'da sabah saatlerinde iş adamlarıyla bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, barış sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Terör meselesinin ülkemizde 30 yıldır kanayan bir yara olduğunu söyleyen Bakan Çelik, "30 yıldır ayak bağı olan terör meselesinde gelinen noktanın çok doğru olduğu biliniyor. Bu gözyaşı dinmeli, enerjimizi içeride tüketen, hiçbir hedefi olmayan terörün artık bitmesi gerekiyor. Türkiye demokratikleşiyor, büyüyor ama maalesef gözyaşı akan bir Türkiye'nin bu şekilde yoluna devam etmesi doğru değil. Yüzde 50 oy almış bir iktidar olarak bu kronik sorun konusunda bir irade ortaya koymuş bulunuyoruz. Siz değerli iş adamlarımızın da sabırla tavır koyacağına inanıyoruz. Biz Türkiye'nin meselelerine gelip geçici bir durum olarak bakmadık. Seçim arifesinde 30 yıldır canımızı yakan soruna karşı tavrımızı ortaya koyduk" dedi.
Bakan Çelik, terörün bitmesinden bu işi finanse edenlerin ve nemalananların hoşlanmayacağını ama bunlara karşı hazırlıklı olacaklarını ifade etti. Barış sürecinde özellikle Şanlıurfa'nın desteğini istediklerini belirten Çelik, "Tarih bizi birbirimizden ayırmadı. Çanakkale'den Sarıkamış'a, Yemen'e varana dek kimse bizi bölemedi bu gün çıkar grupları mı Türkiye'yi bölecek? Kan kini, kin kanı besledi ve her kan akışında bir kin ortamı oluştu her kin de yeniden kan yaşandı. O halde kan ve kinden uzak barışı ve dostluğu pekiştirecek bir tavır sergilememiz lazım. Herkese teşekkür ediyoruz ama özellikle barış sembolü olan Şanlıurfa'nın desteğini istiyoruz" şeklinde konuştu.
(RÇ-AŞ-Y)

21.02.2013 11:25:39 TSI

Editör: Wan Haber