Kabine değişikliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilen Ömer Çelik, 11 yıl sonra bir bakana kavuşan memleketi Adana'da valiliği ziyaret sırasında, "Sokaklarında büyüdüğüm, çocukluğumun, gençliğimin geçtiği Adana'ya bakan olarak döndüm" diyerek duygulandı.
Ömer Çelik, bakan olduktan sonra ilk ziyaretini memleketi Adana'ya gerçekleştirdi. Çelik, sabah saatlerinde Adana Valiliği'ni ziyaret etti. Bakan Çelik gelmeden önce yağmur nedeniyle valilik girişine tente çekilirken, bir görevli yağmur sularını sürekli temizledi. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise, kırmızı halının serilmesiyle bizzat ilgilendi. Bir süre sonra valiliği gelen Bakan Çelik'i, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve çok sayıda bürokrat karşıladı. Bu arada bir kişinin tentenin altında bile Bakan Çelik'in ıslanmaması için şemsiye tuttuğu görüldü.
Valilik binasını gezerek anı defterini imzalayan Bakan Çelik, daha sonra valilik makamına geçti. Bakan Çelik, burada yaptığı açıklamada kendisi için çok özel bir gün olduğunu belirterek, "Sokaklarında büyüdüğüm, çocukluğumun, gençliğimin geçtiği memleketime bakan olarak döndüm. Zaman zaman bazı görevlerde bulunuyordum. Bu kez de bakan görevi verildi. Daha önceki görevim nedeniyle bu göreve yabancı değilim, ileriki dönemde projelerimi uygulamaya koyacağım" dedi.
Çelik'in valilik ziyaretinde AK Parti milletvekilleri Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan, AK Parti İl Başkanı Ziyaettin Yağcı da hazır bulundu. Bakan Çelik, valilik ziyaretinin ardından partililerle buluşmak üzere AK Parti İl Başkanlığı'na gitti.
(FKE-CC-Y)

26.01.2013 10:39:45 TSI

Editör: Wan Haber