Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfalı Girişimci İş Adamları (ŞUGİAD) derneği üyeleriyle sabah kahvaltısında bir araya geldi.
Bakan Çelik'e, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, SGM Başkanı Fatih Acar, AK Parti Milletvekilleri ve Bürokratlar eşlik etti. İlk olarak konuşan ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, "Urfa'nın jeopolitik konumu açısında yapılan çalışmalar yetersiz. Ve Urfa hak etmediği bir konumdaydı. Şanlıurfa'mızın daha ileriye gelmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Hükümetimizin aldığı 2023 yılı 500 milyar dolar ihracat hedefinde bizim de emeğimiz olsun istedi. Şehrimizde tarımdan sanayiye, eğitimden spora varana dek birçok konuda ilimizde yapılan pozitif ayrımcılıklara ve Şanlıurfaspor'a yapılan desteklerden dolayı Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise, "ŞUGİAD çok anlamlı bir toplantı gerçekleştiriyor. ŞUGİAD Türkiye'den dünyaya, Türkiye'den dünyaya bakan bir kuruluş. Ülkemizin kalkınmasına ve Şanlıurfa'mızın gelişmesine katkı sağlıyor" diyerek ŞUGİAD üyelerine teşekkür etti.
Dünyada olumsuzluklar yaşanırken Türkiye'nin çok iyi bir şekilde ilerlediğini kaydeden Bakan Çelik, "Türkiye daha iyi bir şekilde gelişiyor. Türkiye'de son 10 yılda bizden kaynaklanmayan krizlerin teğet geçmesinin altındaki neden dünyada olup bitenleri takip edip tespitler yaparak yol almamızdan geçiyor. Türkiye çok rasyonel ve çok doğru çizgiler izledi. Bir tarafta sosyal politikalar ile toplumdaki dengeleri sağladı" diye konuştu.

"4 YILDA 4 MİLYONUN ÜZERİNDE İSTİHDAM SAĞLANDI"
Son yıllarda yaşanan krizlere rağmen Türkiye'de doğru politikaların izlendiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4 yılda 4 milyonun üzerinde istihdamın sağlandığını söyledi. Bakan Çelik, "Milletimiz güven vermeyen bir siyasetten istikrarlı bir siyasete geçti. Batan ekonomilerin ortamında, yanı başımızda savaşların olduğu ortamlarda Türkiye başarılarına başarı kattı" ifadelerini kullandı.
Ekonomi konusunda açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, "Mecliste gelen para ile çıkacak kanun örtüşmüyordu. Bunun için meclis kapanıp açılıyordu. Milletin karakterinde var. İnsanın teşebbüs ruhunu yok ettiği için komünizm yok olup gitti. Bu milletin geçmişi ile bağdaşmadığını herkes biliyordu. Siyasi istikrar sayesinde Şimdi hamasetten uzak bir ekonomik politikası izleniyor. Doğrular yapıldığı için başarılar elde ediliyor. Uluslar arası tüm toplantılarda takdir ediliyor" ifadelerini kullandı.

"ÜLKE İHRACATINI 152 MİLYAR DOLARA ÇIKARDIK"
Ülke ihracatını 152 milyar dolara çıkardıklarını ifade eden Çelik, "Bunlar bizim hanemize yazılıyor. Bunları hepimiz yaptık. Bu beraberliğin arkasında ismini bilmediğimiz veya ismini bilip yaptıkları ile oldu. Ülke ihracatını 152 milyar dolara çıkardık. Avrupa'da ekonominin gerilediği bir dönemde oluyor. Sizlerle beraber bu ihracatı gerçekleştirdik. İsmi bilinen ve bilinmeyen insanların sayesinde oldu" dedi.
Geçtiğimiz günlerde AK Parti'ye geçtiğini ilan eden ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rozetini taktığı Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın geçişi konusuna da değinen Bakan Çelik, "İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde ilerleyeceğiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından plaket töreni düzenlenirken ŞUGİAD, Bakan Çelik'e mırra takımı hediye etti.
(RÇ-AŞ-Y)

21.02.2013 11:36:10 TSI

Editör: Wan Haber