Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, bir müzekartla aynı müzeye iki kez girilebileceğini açıkladı.
Bakan Çelik, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İş Bankası ve TÜRSAB-MTM ortaklığıyla Maximum kartın müzekart olarak kullanılmasına ilişkin yapılan tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Çelik, "Kredi kartlı alanlara yılda bir ay müzelere bedava giriş sağlanacak. Bu kart aynı zamanda bir müzekart özelliği taşıyor olacak. Bizim büyük şirketlerden, bankalardan beklediğimiz, sergi salonlarında sadece kısıtlı sayıda katılımın olduğu, sadece elitlerin yararlanabildiği kültürel sorumluluk projelerinden bu şekilde vatandaşımızın gündelik hayatına dokunan, yaygın, toplumumuzun kılcal damarlarına ulaşan kültürel sorumluluk projelerine imza atmalarıdır" dedi.
"Bizde sorumluluğunu yerine getirenleri cezalandırırlar" diyen Bakan Çelik, büyük şirketlerden, sosyal ve kültürel projelere destek vermelerini istedi.
Kendisine, sosyal paylaşım siteleri üzerinden müzekartla ilgili sorular geldiğini ifade eden Bakan Ömer Çelik, "Ben bakanlık görevine geldikten sonra sosyal paylaşım sitelerinde yoğun bir kampanya vardı. Müzekartlarla müzelere sadece bir kere girebiliyorsunuz. Fakat yoğun bir şekilde sosyal medyada kampanya var. Bunun yetersiz olduğunu söylüyorlar. Çünkü biz mesai saatleri dışında gitsek müzeyi yarım geze biliyoruz, ikinci kez gezme hakkımız olsun diye yoğun bir kampanya vardı. Ben de bu kampanyaya olumlu yanıt veriyorum ve burada açıklıyorum; bundan sonra o müzekartla her bir müzeye iki kere giriş hakkı veriyoruz. Yani yarım kalmış gezilerini rahatlıkla tamamlayabilirler" diye konuştu.
(OY-ÇK-Y)

18.02.2013 12:38:45 TSI

Editör: Wan Haber