Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Mısır İşgücü ve Göç Bakanı Khaled Al-Azhary ile bir araya geldi.
Bakan Çelik, Mısır İşgücü ve Göç Bakanı Al-Azhary ile Bakanlıkta bir araya geldi. Çelik, yaptığı konuşmada, Mısırlı Bakanın ziyaretinin Tahrir Meydanı'ndaki devrimin 2. yıldönümüne denk gelmesini anlamlı bulduğunu belirterek, ilk buluşmalarında iki devlet arasında yapılan anlaşmaları, Bakan Al-Azhary'nin Türkiye'deki temaslarını değerlendireceklerini kaydetti. Akdeniz havzasının güçlü bir Mısır Devleti'ne ihtiyacı olduğunun altını çizen Çelik, Türkiye ile Mısır'ın bölgenin geleceğine yönelik dayanışma içinde olacağını ifade etti. Çelik, iki ülke arasında üst düzey ziyaretlerin gerçekleştirildiğini kaydederek, Başbakan Erdoğan'ın Mısır'a yaptığı ziyaretin önemine değindi. Çelik, "Bu ziyarette 27 anlaşma gerçekleştirildi. Bu kapsamda Bakanlıklarımızı ilgilendiren işgücü ve istihdam alanında da anlaşma imzalandı" ifadelerini kullandı.
Mısır İşgücü ve Göç Bakanı Al-Azhary ise, "İki ülke arasındaki ilişkiler derin köklere sahiptir. Gerek iki ülke halkı arasında gerekse İslam aleminde ilişkilerimizin yankı yapacağına inanıyorum. Türk hükümeti ile birilikte çalışacağımız çok alan olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu.
Al-Azhary, Türkiye ile Mısır'ın sosyal güvenlik, istihdam ve mesleki eğitim konularında birlikte adım atabileceğini ifade etti.
Bakan Çelik, gazetecilerin, istihdam konusunda Mısır'ın Türkiye'den bir talebi olup olmadığına dair sorusu üzerine, Bakan Al-Azhary'nin İŞKUR ve Mesleki Eğitim Yeterlilik Kurulu'nda görüşmeler yaptığını söyledi. Çelik, "Bizden bir istihdam talebi, iş gücüne yönelik bir talep şeklinde talepleri olmadı. Ülkelerin karşılıklı olarak birikimlerini paylaşmaya dönük bir yaklaşım. Görüşmelerimiz gerek sosyal güvenlik alanında, gerek çalışma hayatıyla ilgili, gerekse mesleki eğitimle ilgili birikimlerimizin karşılıklı paylaşılması kapsamında oldu. Karşılıklı olarak iki ülkede yapılacak yatırımlarda istihdamların gerçekleşmesi yolunu açacak değerlendirmeler yapılacak. İlk görüşmemiz istihdama yönelik değerlendirmeden ziyade, Bakanlıklar olarak geleceğe dönük ele alacağımız gündem maddelerini belirlemek şeklinde olacaktır" dedi.
(AUÖ-ÖZ-Y)

24.01.2013 17:23:02 TSI

Editör: Wan Haber