Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "İmralı'daki adam mutlu olsunun peşinde değiliz. Biz, 75 milyonun mutluluğundan yanayız. Şartımız gayet açık. Çözüm, silahlar kesinlikle bırakılmalıdır" dedi.
Ahmet Emin Yılmaz'ın OLAY TV Ankara stüdyosundan sunduğu 'Her Açıdan' programına konuk olan Bakan Çelik, terör konusuyla ilgili "Bir ateş var mı var. Bu ateşi söndürmek gerekiyor. Ateşi söndürmek için ateşe yaklaşmak gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu. Türkiye'nin şeffaf bir ülke olduğunu ve demokrasi çıtasının da yükseldiğini belirten Çelik, "İnşallah bunu zirve noktasına taşıma gayreti içerisindeyiz. Dolayısıyla İmralı ve diğer görüşmelerin gizli saklı bir tarafı yok. Keşke siyasi platformda halkın meclise gönderdiği milletvekilleri bu sorumluluğu üstlenebilselerdi. Şimdi göreceğiz; önümüzdeki günlerde bu çalışma neticesinde perde arkasında ne var ne yok, yani terör örgütü ve bağlantıları nereye kadar uzanıyor, çözümden yana mı gerçekten. AK Parti olarak artık anaların gözyaşı dinsin diyoruz. Biz bunun için inisiyatifi almış durumdayız" diye konuştu.

"ATEŞİ YAKLAŞMADAN SÖNDÜREMEZSİNİZ"
Bakan Çelik, Türkiye'deki terör ateşinin sönmesini istediklerini belirterek, "Bir ateş var mı var. Bu ateşi söndürmek gerekiyor. Ateşi söndürmek için ateşe yaklaşmak gerekiyor. Bir yangından bahsediyorsak, yangına uzaktan kumandayla bir şey yapmanız mümkün değil. O ateşe bir yaklaşacaksınız ve onu söndüreceksiniz. Suyu olacaksınız. Suyun nereden olduğu önemli değil. Yangını söndürmek mi hedef, suyu bulacaksınız ve bu yangını söndüreceksiniz. Yapılması gereken budur. Yangının sönmesini bütün millet istiyor mu, en çok da bölge halkı istiyor. Hükümetlerin amacı bu yangını söndürmektir. Bu niyetle biz yola çıkmış bulunuyoruz. Bu meselede yeni bir süreç başladı. Tabii ki biz hayalperestlik ya da macera peşinde değiliz. Çözümden yanayız. Çözüm şahsa endeksli falan da değil. Birilerini mutlu etmek için biz bu çözümü üretmiyoruz. İmralı'daki adam mutlu olsunun peşinde değiliz. Biz, 75 milyonun mutluluğundan yanayız. Şartımız gayet açık. Çözüm, silahlar kesinlikle bırakılmalıdır."
(SA-İHS-OK-Y)

05.01.2013 18:31:09 TSI

Editör: Wan Haber