Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Medical Park Hastanesi tarafından Şanlıurfa Harran Üniversitesi'ne bağlı yaptırılacak olan Hilvan Meslek Yüksek Okulu'nun protokol imza törenine katıldı.
Protokol imza töreninde konuşan Medical Park Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, sağlık kadar eğitimin de önemli olduğunu söyledi. Usta, "Kader bizi buraya yatırımcı olarak değil ihtiyacımız olan eğitim adına katkı vermek için aranızdayız. İnsanı insan yapan insana değer katan eğitimdir. Eğitilmiş toplum ülkesine faydalı bir birey yetiştiriyor" dedi.
Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu ise Hilvan Meslek Yüksek Okulu faaliyete girdikten sonra İş güvenliği Bölümü, Halkla İlişkiler ve Tarım bölümü gibi bölümlerin burada açılacağının müjdesini verdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de konuşmasında Medical Park Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta'ya teşekkür etti. Mesleki eğitimin öneminden bahseden Bakan Çelik, "Çocuklarımızın, kızlarımızın okuması çok önemli. Ülkemizde 2 milyon işsiz var ama iş adamlarımız çalıştıracak eleman bulamıyor bunun nedeni nitelikli eleman bulma konusunda sıkıntı çekiyor. Bu nedenle mesleki eğitim çok önemli. Şimdi eğitim sistemimiz reforma uğradı 4 4 4 sistemi ile çocuklarımızın eğitiminde yenilikler getirildi. Bu sebeple meslek eğitim çok önemli. İnşallah bu konuda ülkemizin her noktasında mesleki eğitimi arttıracağız. Çok yönlü çalışmalarız devam ediyor" dedi.
Hilvan İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen programda daha sonra protokol imzalandı. Bakan Çelik, imzalar atıldıktan sonra "sağlama aldık mı?" diye espri yaptı.
(İHŞ-AŞ-Y)

21.02.2013 14:03:11 TSI

Editör: Wan Haber