Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Dünyada iflaslar var, sıkıntılar var. Emekli maaşları aşağı indiriliyor, ücretler donduruluyor. Ülkeler iflas noktasında. İspanya'dan, Portekiz'e, Yunanistan'a varıncaya kadar ciddi sıkıntılar var. Şimdi batıda böyleyken, doğuda rejim kavgaları olurken, bunların ortasında yeşeren bir ülke var. İşini bilen ve sağlıklı yönetimi gerçekleştiren bir ülke var" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde yapımı tamamlanan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü'nün açılış törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan Çelik, hizmet ekibi olduklarını belirterek, hizmetten başka derdi olmayan ve bu amaçla siyasete çıkmış insanlar olduklarını belirtti. Gündemdeki terör olaylarına da değinen Bakan Çelik, teröre hiçbir şekilde taviz verilmediğini belirterek, "Türkiye'de akan kan var. 30 yıldır büyük acılar var. Acıları bu millete yaşatanların inlerine nasıl girdiğini görüyorsunuz. Terörle nasıl mücadele edildiğine şahitsiniz. Bunun yanında bu ateş dursun diye doğudan, batıdan, kuzeyden, güneyden herkesin yükselen sesi var. Biz yüzde 50 oyla iktidara getirildik. Hiç kimse bizden bir kişiyi, kişileri mutlu edeceğimizi beklemesin. Çalışmalarımız 75 milyonun mutluluğu içindir" diye konuştu.
Sosyal Güvenlik Kurumu çalışmalarına da yer veren Bakan Çelik, kurumun 7'den 70'e tüm insanlara hizmet veren bir yapısı olduğunu belirerek, "Bu hizmet kapısının herkese açık olması ve çağdaş, medeni bir hizmet alanına dönüşmesi gerekiyordu. Her yerde müdürlüklerimizi yeniliyoruz. Şu an Çerkeş'te merkez müdürlüğünün açılışını yapıyoruz. 423. Merkez müdürlüğümüz. Hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, seçim döneminde hayal edilen projelerin bir bir hayata geçirildiğini belirterek, "Biz ne söz verdiysek yerine getirmeye çalışıyoruz. Sizden aldığımız destekleri, sizin menfaatleriniz için kullanıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan da kurumun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Açılışa Bakan Çelik'in yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AK Parti Bursa Milletvekilleri Önder Matlı ve İsmail Aydın, AK Parti Çankırı Milletvekilleri Hüseyin Filiz ve İdris Şahin, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
(MT-BÖ-AŞ-Y)

09.01.2013 16:55:53 TSI

Editör: Wan Haber