Bursa'da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (BESOB) oda başkanlarıyla bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, terörle mücadelede Avrupalı ülkelerin Türkiye'yi anlamamasından dert yandı. Avrupalı dostların 30 yıldır Türkiye'nin haklı mücadelesini ve bu milletin çektiği ızdırapları anlamakta zorlandığını belirten Çelik, Türkiye'nin bu yüzden sıkıntılar yaşadığını ifade etti.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin davetlisi olarak Bursa'ya gelen Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda İmralı ile yapılan görüşmelere işaret eden Çelik, sürecin artık değiştiğini, Avrupalı ülkelerin Türkiye'nin haklı mücadelesini yıllardır anlamadığını belirtti. Çelik, "Zaman içerisinde onlar da bu örgütün bir terör örgütü olduğunu kabul ettiler. Ama yıllarca da hamilik yaptılar. Orada terör örgütünün çok yaygın faaliyetleri ve örgütlenmesi var. O konuda, o hükümetler ne yapıyor? Onu da bizim bilme şansımız yok. Kim, kiminle, ne kadar, ne amaçla görüşüyor, doğrusu bunu bilemiyoruz. Siz terör örgütü diye ilan edilen bir örgütle ne diye görüşüyorsunuz? Bahsettiğim devlet başkanı için söylüyorum. Onu ben bilemiyorum. İçeriğini de bilemiyorum. Bu öldürme olayını, yangının sönmesiyle ilgili Türkiye'nin atmış olduğu önemli adım ve bunu sonlandırma çabasına vurulmaya çalışılan bir darbe olarak değerlendiriyorum. Ama konu ayrıntılarıyla ortaya çıktığı zaman hepimiz görmüş olacağız. Ama zamanlamasını çok anlamlı buluyorum'' dedi.
"KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ BAŞBAKANIN YETKİSİNDEDİR"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika turundan dönerken gazetecilere kabine değişikliği ile ilgili söylediği "Her an her şey olabilir" sözlerini değerlendiren Çelik, "Seçimlerden sonra kabine revizyonu konusu gündeme gelir. Gazetecilerin bu konuda kulakları daha hassas. Bilgileri bir yerden mutlaka alırlar ve süreci yönetmeye başlarlar. Dikkat ederseniz sayın Başbakanımız böyle bir sürecin yönetimine izin vermedi. 'Her an her şey olabilir' dedi. Buna söyleyebilecek başka bir cevap yok. Doğrudur. Yetki sayın Başbakandadır. Kiminle, ne kadar, ne zaman çalışmak istiyorsa, kimden ne kadar verim aldı, kimden ne kadar verim alacaksa onun takdirini yapar ve ona göre de revizyon ihtiyacı varsa yapar. Revizyon ilk kez de olmuyor. Revizyon kaç kez oldu. Asıl olan ülkeye hizmet ve hizmette nitece alıcı bir süreç yaşamaktır. Hükümetin amacı da ülkeye, 75 milyona hizmettir. Bunu en iyi hangi kadrolar hangi ekipler yapacaksa, sayın Başbakanımız gerek bürokrat, gerekse siyasi alanda o tecrübe ile yapıyor" dedi.
(ET-MŞ)

12.01.2013 14:31:10 TSI

Editör: Wan Haber