Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, önümüzdeki günlerde Mersin'de köy yolu, içme suyu ve tarımsal sulama projelerinde kullanılmak üzere 5 milyon TL'lik ödeneğin Maliye Bakanlığı tarafından Mersin İl Özel İdaresi'ne tahsis edileceğini ifade ederek, "2013 yılı Mersin için özel bir yıl olacak" dedi.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Bakan Çağlayan, "Öncelikle vatandaşlarımızın, Mersinli hemşerilerimizin yeni yılını bir kez daha tebrik ediyor, 2013 yılının ülkemize, milletimize ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.
2013 yılının Mersin için özel bir yıl olacağını belirten Çağlayan açıklamasında, "Çünkü Haziran ayında Akdeniz Oyunları'nın kalbi burada atacak. Oyunlar, Mersin'in dünyada tanıtımını gerçekleştirecek. Akdeniz Oyunları'nın kusursuz tamamlanması sayesinde hem Mersin'in hem de Türkiye'nin uluslararası arenadaki konumu daha da sağlamlaşacak. Oyunlardan Mersin'in alnının akı ile çıkması ve Mersinli hemşerilerimin daha iyi ve sağlıklı hizmet alabilmesi için Mersin'in alt yapısının sağlam olması gerekiyor. Coğrafi ve topoğrafik yapısının engebeli olması, şiddetli yağan yağmurlar zaman zaman alt yapıya zarar verebilmekte, bu da hemşehrilerimizin hizmetlerden tam ve sağlıklı şekilde yararlanmasını engelleyebilmektedir" ifadelerine yer verdi.
Alt yapı ve projelerin gerçekleşmesi için Maliye Bakanlığı'nın Mersin'e 5 Milyon TL'lik ödenek göndereceğini bildiren Çağlayan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Söz konusu projelerin gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan 5 milyon TL ödenek konusunu Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ile görüştüm. 2013 yılının ilk gününde Sayın Başbakanımızın talimatıyla Sayın Bakanımız Mersin'e 5 milyon TL kaynak tahsisini yaptı. Tahsis edilen 5 milyon TL İl Özel İdaresince belirlenen ve Maliye Bakanlığına sunulan projelerin gerçekleştirilmesinde kullanılacak. Tahsis edilen 5 milyon TL önümüzdeki günlerde İl Özel İdaresi hesabına aktarılacak. Ayrılan kaynağın Mersin için hayırlı olmasını temenni ediyor, Sayın Başbakanımıza şükranlarımı, Sayın Bakanımıza teşekkürlerimi sunuyorum."
(KRY-KYM-Y)

01.01.2013 17:08:06 TSI

Editör: Wan Haber