Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı İcra Direktörü Ertharin Cousin, Kilis'teki konteyner kenti ziyaret ederek, burada muhtar adaylarıyla bir araya geldi.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, konteyner kentte muhtar adaylarına, demokrasi ile tanıştıklarını ve bundan sonraki süreçte Suriye'de hükümetin düşmesinin ardından orada da demokrasiyle tanışacaklarını söyledi. Bakan Çağlayan buradaki görüşmede, muhtar adaylarının kamptaki sıkıntılarını da dinledi.
BM Dünya Gıda Programı İcra Direktörü Ertharin Cousin ise muhtarların sorunlarını tek tek not aldığını belirterek, "Beni burada kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Ben sözlerimi kısa tutacağım, çünkü buraya sizleri dinlemeye geldik. Şunu öncelikle belirtmek istiyorum; biz BM olarak özellikle sizlerin gıda ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Lübnan ve Ürdün'de mültecileri ziyaret etme fırsatı buldum. Beni buraya davet eden Bakan Çağlayan'a da teşekkür ediyorum. Şu anda sadece Türkiye'de uygulanan elektronik kartları sizlere ulaştırıldı ve şu anda kullanıyorsunuz. Bugün burada özellikle bununla ilgili varsa sorunlarınızı dinlemek istiyorum" dedi.
Konuşmalarının ardından Çağlayan ve Cousin, kampta bulunan mahalle muhtar adaylarının, kamptaki Suriyelilerin sorunlarıyla ilgili görüşlerini dinledi.
Bir mahalle muhtarının sorusu üzerine Cousin, "Anladığım kadarıyla kamp içindeki ürünlerle dışarıdaki ürünlerin arasında ciddi bir fiyat farkı var. Biz bu konuda gerekli çalışmayı yaparak bu sorunu gidermeye çalışacağız" diye konuştu.
Cousin ayrıca, mahalle muhtar adayları arasında kadınların olmasının da demokrasi adına memnuniyet verici olduğunu belirtti.
Bakan Çağlayan ve Cousin, daha sonra kampta bulunan bir aileyi ziyaret etti. Konteynere giren Bakan Çağlayan ve Cousin, burada bağdaş kurarak yere oturdu. Suriyeli ailenin sıkıntılarını dinleyen ikili, daha sonra anaokulunu ziyaret etti. Konteyner kent içinde Bakan Çağlayan ile birlikte yürüyen Cousin, çocukları da unutmadı. Elindeki bir paket çikolatayı tek tek dağıtan Cousin'in, mutluluğu yüzüne yansıdı.
Kampta bulunan anaokulunu da ziyaret ederek, burada çocuklara oyuncak dağıtan Çağlayan ve Cousin, öğretmenlerinin eşliğinde şarkı söyleyen Suriyeli çocukları dinledi. Cousin, kucağına aldığı bir çocuğu severek tercüman eşliğinde konuşmaya çalıştı.
(HD-SO-Y)

15.01.2013 17:46:04 TSI

Editör: Wan Haber