Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin'i hak ettiği konuma ulaştırmanın öncelikli görevleri olduğunu belirterek, "2013 Mersin için özel bir yıl olacak" dedi.
Ekonomi Bakanı ve Mersin Milletvekili Çağlayan, bir mesaj yayınlayarak Mersinlilerin yeni yılını kutladı. Mesajında, "Yeni umutlarla, yeni hedeflerle yeni bir yıla giriyoruz" diyen Bakan Çağlayan, 2012 yılını Türkiye olarak pek çok alanda başarılara imza atarak geride bıraktıklarını, 2013 yılının 2012'den çok daha iyi geçeceğine yürekten inandığını vurguladı. Mersin'in bünyesinde tarımdan sanayiye, ticaretten lojistiğe, üretimden ihracata, turizmden kültüre birçok özelliği barındırdığını kaydeden Çağlayan, "Mersin, farklı inanış gruplarının, farklı etnik yapının birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde bir arada yaşadığı, kültürlerin harman, mozaik olduğu çok özel bir kentimiz. Böylesine farklı özellikleri olan bir kentin hemşehrisi olmak, Mersin'den milletvekili seçilmek ayrılacaktır. Mersin Milletvekili ve Ekonomi Bakanı olarak Mersin'e hizmet etmekten büyük onur duyuyorum" ifadelerini kullandı.
"her geçen gün değerini yükselten ve yıldızı daha da parlayan Mersin için 2013 yılı özel bir yıl olacak" diyen Çağlayan, Mersin'in 2013'te Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapacağını anımsatarak, şöyle devam etti: "Oyunlar için geri sayım başladı. Gerek Akdeniz Oyunları çerçevesinde gerekse diğer alanlarda Mersin'in değerini yükseltecek yatırımlar bir bir gerçekleştiriliyor. Mersin 2023 yılında sadece Türkiye'nin değil dünyanın en önemli liman ve lojistik merkezlerinden biri olacak. Ortadoğu'da yaşanan sıkıntılardan dolayı ihracatımızın, ticaretimizin etkilenmemesi için Ro-Ro seferlerinin Mersin'den başlatılması Mersin'in ne kadar önemli olduğunun kanıtıdır. Mersin'i hak ettiği konuma ulaştırmak öncelikli görevimiz. Bunu da Mersin'in en önemli özelliği ve güzelliği olan birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde gerçekleştireceğimize yürekten inanıyorum. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın, Mersinli hemşehrilerimizin yeni yılını tebrik ediyor, 2013 yılının ülkemize, milletimize ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyor, yeni yılınızı en içten duygularımla kutluyorum."
(KYM-Y)

31.12.2012 14:31:11 TSI

Editör: Wan Haber