Ekonomi Bakanı ve Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, 3 Ocak tarihinin, Mersinlilerin birlik ve beraberlik içinde neleri başaracaklarını gösteren, tarihe altın harflerle yazılan bir gün olduğunu belirterek, Mersinlilerin Kurtuluş Günü'nü kutladı.
3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. Yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Bakan Çağlayan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da başlattığı kurtuluş mücadelesinin, Türk milletinin destansı kahramanlıklar yazarak, vatanın düşmandan temizlenmesi ile sonuçlandığını kaydetti. Kurtuluş mücadelesinin başarısında milletin birlik ve beraberlik içinde olmasının rolünün çok büyük olduğunu vurgulayan Çağlayan, "Anadolu'nun her yanında başlayan kurtuluş mücadelesiyle, büyük kahramanlık destanı yazılarak düşman işgalinde bulunan şehirlerimiz bir bir kurtarılmış, nihayet 9 Eylül 1922'de işgalciler denize dökülerek kurtuluşa erişilmiş, dünyanın gıpta ettiği bir zafer kazanılmıştır. İşte o şanlı günlerden biri de Mersin'in düşmandan kurtarıldığı 3 Ocak günüdür. '3 Ocak', Mersin için özel bir gündür, sonsuza kadar da özel bir gün olmaya devam edecektir.3 Ocak Mersinlilerin birlik ve beraberlik içinde neleri başaracaklarını gösteren, tarihe altın harflerle yazılan bir gündür" dedi.
Atatürk'ün, "Mersinliler, Mersin'e sahip çıkınız" sözünde belirttiği gibi Mersin'in geleceğinin yine Mersinlilerin elinde olduğuna dikkat çeken Çağlayan, "Birlik ve beraberlik içinde, farklı inanışların, farklı dinlerin barış ve kardeşlik içinde yaşadığı, kültürlerin harman olduğu Mersin'in geleceği çok parlaktır. Mersin'in bu geleceğini, geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da tüm Mersinliler el ele vererek kuracağız" ifadelerini kullandı.
Mersin'in, 91 yılda çok önemli mesafeler kat ettiğini, ancak gelinen noktayı asla yeterli görmediklerini belirten Çağlayan, şöyle devam etti: "91 yıl önce gerçekleştirilen kurtuluş destanını gelecek kuşaklara aktarmanın yolu Mersin'i her alanda geliştirmekten, Türkiye'nin ve Akdeniz'in en önemli marka kenti yapmaktan geçmektedir. Bunun için olması gereken Mersin için daha çok çalışmak, Mersin için daha çok üretmektir. 'Mersin'i marka kent yapmak' gelecek kuşaklara aktaracağımız bir miras değil, aynı zamanda 3 Ocak Mersin'in kurtuluşunda canlarını, kanlarını feda eden şehitlerimize ve gazilerimize minnet borcumuzdur. Bu nedenle Mersin'in ekonomide, siyasette, sanatta, sporda, kültürde, yaşamın her alanında daha da gelişmesi için üzerimize düşenleri, birlik ve beraberlik içinde yapacağız. 3 Ocak'ta Mersin'in kurtuluşu için yakılan meşalenin saçtığı ışıklar, bugün Mersinimizin geleceğine ışık saçmaktadır. Mersin'in 3 Ocak kurtuluş gününü kutluyor, tüm Mersinli hemşehrilerime selam ve sevgilerimi iletiyor, bizlere bu cennet vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Bu vatan uğruna canlarını, kanlarını feda eden herkese şükranlarımı sunuyorum."
(KYM-Y)

03.01.2013 12:59:35 TSI

Editör: Wan Haber