Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesine ilişkin, "Olayın aydınlatılması bizim için çok önemli" derken, Fransa Dış Ticaret Bakanı Nicole Briçq ise "İçişleri Bakanı bu son derece üzücü olayı açıklığa kavuşturmak konusunda ne kadar kararlı olduğunu açıkladı" dedi.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Sait Halim Paşa Yalısı'nda Fransa Dış Ticaret Bakanı Nicole Briçq ile bir araya geldi. Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fransa Dış Ticaret Bakanı Nicole Briçq,ikili görüşmeleri hakkında bilgi vererek "Bu yapmış olduğumuz toplantı aslında daha önce 20 Kasım'da Paris'te gerçekleştirdiğimiz toplantının devamı niteliğindeydi. Türkiye ile Fransa arasındaki bütün ekonomik sorunları başlıca gözden geçirmiştik. Bugün yaptığımız toplantı bunun takibi niteliğindeydi. Aynı zamanda her iki ülkenin iş imkanlarını iş topluluklarını bir araya getirdik. Hem Fransız hem Türk şirketleri gerek Sayın bakana gerek bana sorunlarını dile getirebildiler. Türkiye'de yatırım yapma arzularını dile getirdiler. Sorunlar olduğu yerde sorunlarını dile getirme fırsatı buldular. Mesela lüks tüketimde taklit ürünler bir sıkıntı yaratıyordu" dedi.
Fransa Dış Ticaret Bakanı Nicole Briçq, Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesine ilişkin bir soruya ise, "Fransa İçişleri Bakanı bu son derece üzücü olayla ilgili olarak bunu tamamen açıklığa kavuşturmak konusunda ne kadar kararlı olduğunu kamuoyu önünde de açıkladı" şeklinde cevap verdi.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise görüşmelerinde siyasi konulara değinmediklerini söyledi. Bakan Çağlayan Fransa'da meydana gelen olayla ilgili olarak da, "Bu konuda olayın aydınlatılması olayın gerçek durumunun ortaya çıkartılması ve faillerinin soruşturularak ortaya çıkartılması bizim için çok önemli beklentimizdir. Başta Cumhurbaşkanları olmak üzere herhalde çalışmalarını en kısa süre içerisinde bitirerek sorunun cevabını vereceklerdir. Bizler de aynı sizler gibi konunun aydınlatılması ile ilgili Fransız Bakanlarının yapacağı çalışmaları bekliyoruz" diye konuştu.
(MH-ET-Y)

16.01.2013 13:15:15 TSI

Editör: Wan Haber