Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Şükürler olsun, artık ülkemizde reel faizlerin sıfır olduğu bir dönemi yaşıyoruz" dedi.
Cevahir Otel'de düzenlenen 'Türkiye-Gana Ticaret ve Yatırım Forumu'na katılan Bakan Çağlayan, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Çağlayan, "Bundan 6-7 yıl önceTürkiye'de bir gün gelecek reel faizler sıfır olacakdenilse herhalde buna kimse inanmazdı. Ama şükürler olsun, artık ülkemizde reel faizlerin sıfır olduğu bir dönemi yaşıyoruz" diye konuştu.
Yatırım teşvik sisteminde gerek eski sistem gerek yeni sistem ile ilgili sonuçları kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlatan Bakan Çağlayan, "Politika faizlerindeki düşüş ve KOBİ'lere finansman imkanı sağlanması konusunda daha fazla anlam kazanmıştı. Biz stratejik yatırımlardaki katma değer olan yüzde 40'lık payı aynen muhafaza ediyoruz. Yatırım miktarlarıyla bir oynama yaptık. Otomotiv sektörü, bilhassa daha çok Türkiye'nin batısında bir kümelenme yapısı içinde. Bildiğiniz gibi Marmara özellikle Bursa otomotiv sektörünün merkezi şeklinde" diye konuştu.
Yerli otomobil konusunda çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Çağlayan, görüşmelerin devam ettiğini ve bu konuda Türkiye'nin belli bir noktaya geleceğini söyledi. Enerji sektörüyle ilgili çalışmaların da sürdüğünü dile getiren Bakan Çağlayan, şunları söyledi:
"Bu sektör ile ilgili yapılan çalışmaları önemsediğimi sizlere belirtmek isterim. Türkiye'nin kendi yerli kaynakları olmasına rağmen, enerji konusunda dışarıya bağlı hale getirilmiş bir ülke durumunda. İthalattaki bağımlılığımızı kesinlikle azaltmaya kararlıyız."
(OY-ET-OK-E)

23.01.2013 16:05:12 TSI

Editör: Wan Haber