Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "İster Pegasus, ister THY, kim ne alırsa alsın, mutlak surette Airbus'ın TAI ve TUSAŞ ile işbirliği yapmasını fazlasıyla önemsiyoruz" dedi.
Bakan Çağlayan, Sait Halim Paşa Yalısı'nda Fransa Dış Ticaret Bakanı Nicole Briçq ile bir araya geldi. Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Çağlayan, "Türk Hava Yollarının (THY) satın almak istediği Airbus uçakları ile ilgili" bir soru üzerine şunları söyledi:
"Tabii ki bunun nereden, nasıl alacağına Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu karar verecek. Ayrıca Pegasus firmasının da biliyorsunuz, Airbus'a vermiş olduğu büyük bir siparişleri söz konusuydu. Bu tür alımlarda ister Pegasus, ister THY kim ne alırsa alsın mutlak surette Airbus'ın TAI TUSAŞ işbirliği yapmasını fazlasıyla önemsiyoruz. Türkiye eski Türkiye değil."
Türkiye'nin yetişmiş sektörleriyle sanayi kuruluşlarıyla işbirliği yapmalarının son derece önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Çağlayan, görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. Çağlayan şöyle devam etti:
"Ümit ediyoruz ki inşallah, Fransa geçmiş dönemdeki siyasi hataları yapmayacak. Ben iş adamlarına biraz evvel onu söyledim. Fransız iş adamlarına 'faturayı siz çekiyorsunuz' dedim. Biz Türkiye olarak kota koymayız. Serbest piyasa kurallarını uygulayan bir ülkeyiz. Ancak Türk halkının kotası, her türlü kotanın üstündedir. 'Bizim hassasiyetimiz olan ve sizlere vazife olmayan konularla ilgili Senatonuzu ve Parlamentonuzu meşgul ettiğiniz müddetçe, bilhassa siz iş dünyanızın ürünlerine karşı Türk halkından da bir defans söz konusu olabilecektir. Ermeni meselesinin çözümü Fransız Senatosu veya parlamentosunun işi değil' dedik" diye konuştu.
(MH-ET-OK-Y)

16.01.2013 14:40:38 TSI

Editör: Wan Haber