Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Benim Merkez Bankası Başkanı ile kavga etme lüksüm de zamanım da yok. Benim Merkez Bankası'ndan isteğim, bankacılık sisteminin faizleri bir miktar daha aşağıya çekerek girişimciye kobiye ihtiyacı olduğu finansman desteğini vermesidir" dedi.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Genç Girişim ve Yönetişim Derneği tarafından düzenlenen '5. İşte Fırsat Toplantısı'na katıldı. Holiday Inn Otel'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bakan Çağlayan, girişimcilere verilen destekler ve Türkiye'nin girişimcilik konusunda yaşadığı sıkıntılardan bahsetti. Avrupa'nın yaşadığı ekonomik krizi, Türkiye'nin 2001 yılında yaşadığını belirten Çağlayan, genç nüfus girişimciliğinin önemine dikkat çekti. Türkiye'nin avantajlı olduğunu ifade eden Çağlayan, yaş ortalaması 29 olan Türkiye'nin, genç dinamik girişimci ruha sahip olduğunu dile getirdi.
Türkiye'nin çok büyük güçlere sahip olduğunu savunan Bakan Çağlayan, "Ancak gücümüzü kontrol edebildiğimiz sürece daha güçlü olabiliriz" dedi. Girişimciliğin en büyük probleminin finansmana erişim olduğunu söyleyen Çağlayan, "Türkiye bu güne kadar finansman desteğini sağlayamadı. Çünkü dertleri vardı. Bankacılık sistemi kobilere kredi verecek yapıda değildi. Bankaların topladığı mevzuatın tek müşterisi vardı o da bizzat devletin kendisiydi" diye konuştu.
Türkiye'nin artık farklı bir kamu borç yapısına sahip olduğunu ifade eden Çağlayan, "Bankacılık sisteminin krediye sağladığı para ilk defa tarihinde 800 milyar lirayı geçmiştir. Bu tabi ki iş yapacak olana verilir" şeklinde konuştu. Merkez Bankası'na zaman zaman çağrıda bulunduğunu belirten Çağlayan, "Birçok insan zannediyor ki ben Merkez Bankası'yla kavga etmeyi kendime iş edindim. Benim Merkez Bankası Başkanı ile kavga etme lüksüm zamanım da yok. Benim Merkez Bankası'ndan isteğim, bankacılık sisteminin faizleri bir miktar daha aşağıya çekerek girişimciye kobiye ihtiyacı olduğu finansman desteğini vermesidir" değerlendirmesinde bulundu.
(PS-YHY-Y)

22.01.2013 19:55:44 TSI

Editör: Wan Haber