Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Şahinbey Belediyesi tarafından Şehreküstü bölgesinde Suyabatmaz mahallesi ve Şıh Camii çevresinde yapılan sokak sağlıklaştırma çalışmasını gezdi.
Şahinbey Belediyesi tarafından kültür yolunun devamını sağlayacak olan sokak sağlıklaştırma alanını gezen ve yapılan faaliyetlerden memnun kalan Bakan Erdoğan Bayraktar'a, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Tahmazoğlu, Suyabatmaz, Kepenek ve Kozkuca mahallelerini kapsayan sokak sağlıklaştırma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Bu çerçevede Pişirici sokak, Şıh Camii sokak, Şıh Hamam sokak, Übeydullah sokak ve Müftüoğlu sokaklarda cephelerin yenilenmesi, kapı ve pencerelerin değiştirilmesi, çatıların yapılması ve zeminin değiştirilmesi noktasında çalışmalarımız bitme aşamasına geldi. Bu bölgelerde Sadece zemin çalışması kaldı. Kısa sürede bunu da tamamladıktan sonra bu bölge tarihi görünümüne kavuşmuş olacak. Sadece bununla da değil tarihi Kozluca Camii çevresinde de ikinci etap olarak sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Yine kepenek mahallesi kabasakal mahallesine kadar olan kısımda 3. Etap sokak sağlıklaştırma çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ayrıca Şehitler caddesinin de tarihi görünümüne kavuşturulması ile ilgili bir çalışma yürütüyoruz" dedi.
Vali Erdal Ata, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, protokol üyeleri ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ile birlikte bölgeyi gezen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Tarih Şahinbey sokaklarında yeniden hayat buluyor" diyerek, yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Mehmet Tahmazoğlu'nu tebrik etti.
(MDC-MEF-Y)

13.12.2012 17:02:24 TSI

Editör: Wan Haber