Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümü vatandaşa mal etmeye çalıştıklarını belirterek, "Kentsel dönüşümü rızaya dayalı ve gönüllülük esasına yürüteceğiz" dedi.
6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilerde sağlanacak faiz desteğine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye İş Bankası arasında protokol imzalandı. İmza töreninde konuşan Bakan Bayraktar, "Bizde Türkiye olarak yıllarca devam eden kentsel dönüşüm sürecini daha güçlü bir yasa ile olmazsa olmaz hale getirdik. Bu yasa ile kentsel dönüşümü vatandaşımıza mal etmeye çalıştık. Kentsel dönüşümü rızaya dayalı ve gönüllülük esasına yürüteceğiz. Bizim esas ana fikrimiz budur. Hangi belediye hazırlıklıysa, hangi belediye bu konuda başarılıysa onlarla yürüyebileceğiz. Biz Bakanlık olarak, hükümet olarak organize edeceğiz, ortamı oluşturacağız. Özel sektör ve vatandaş ağırlıklı olarak yürüyeceğiz" dedi.
Hedeflerinin Türkiye'yi salaş yapılardan, kaçak yapılardan, afet riski taşıyan binalardan kurtarmak olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, "Biz devlet olarak ana gayemiz Türkiye'yi salaş yapılardan, afet riski yapılardan temizlemek istiyorum. Bu bakımdan diyoruz ki kentsel dönüşüm kaçınılmazdır, aynı zamanda çok uzun süreli bir iştir" diye konuştu.

"BU SÜREÇ TÜRKİYE'Yİ AYAĞA KALDIRACAK"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümün Türkiye'yi ayağa kaldıracak bir proje olduğunu ifade etti. Bakan Bayraktar, "Malzeme üretimine yeni standardizasyon getirecek, çevreye duyarlı malzeme üretimini artıracak. Malzeme üretiminde fiyatları aşağıya çekecek ve bizim malzemeler dünyanın her tarafında satılır hale gelecek. Ara teknik elemanlar yetişecek. Türkiye'nin mühendislik ve teknik müşavirlik sistemi alabildiğine gelişecek. Bu oluşum sayesinde inşaat sektörünün daha ciddiyet ve tecrübe kazanmasıyla kayıt dışı ekonomi kayıt altına alınacak. Bizim devlet olarak derdimiz vatandaşımıza sıcak, sağlam yuva yapmaktır" dedi.
(MS-ET-CC-Y)

19.01.2013 13:58:46 TSI

Editör: Wan Haber