-Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bir buçuk milyarlık İslam dünyasının Türkiye'yi beklediğini belirterek, "Afrika'ya onların altınlarını almak için değil, onların hayat kalitesine arttırmak için gidiyoruz" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti İzmit İlçe Teşkilatının 10 Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Toplantıya Bayraktar'ın yanı sıra, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Ak Parti milletvekilleri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek ve partililer katıldı.
Bakan Bayraktar toplantıda bir konuşma yaparken, konuşmasında bir buçuk milyarlık islam dünyasının Türkiye'yi beklediğini ifade ederek şunlara değindi:
"Müslümanlar gözünü dikmiş Türkiye'nin durumunu bekliyor. Biz inşallah dünyayı incitmeden, modern dünyayla bütünleşerek, Avrupa'yla bütünleşerek güçlü Türkiye'yi kuracağız. Hem bir buçuk milyarlık islam dünyası bizi bekliyor hem de mazlum milletler bizi bekliyor. Başbakanımız daha bundan 20 gün önce Afrika'da 3 tane yoksul ülkeyi gezdi. Bugün Afrika'daki büyükelçilik sayımız 20'yi aştı, bunları arttıracağız, Afrikayla yakınlaşmamızı arttıracağız."
Afrika'ya, Afrikalıların altınlarını almak için değil, onların hayat kalitesini arttırmak için gittiklerini söyleyen Bayraktar, "Biz Afrikayla tabiki ticaretimiz artsın istiyoruz ama esas gayemiz, o insanlarımızla kardeşlik oluşumumuzu arttıralım. Biz oraya onların altınlarını almak için değil, onların hayat kalitesini arttırmak için gidiyoruz, bunu dalga dalga yapacağız" diye konuştu.
"Türkiye geliştiğini, kalkındığını ifade eden Bayraktar, emellerinin cenabı Allah'ın rızası olduğunu belirterek şöyle konuştu:
" Bizim talebimiz milletimizin memnuniyetidir. Bunun için millet kendisinin kurduğu, özlemini duyduğu iktidarı kurdu ve buna destek veriyor. Kusurlarımız yok mu? Var. Büyükşehir belediye başkanımız da söyledi; gururlanmak yok, kibirlenmek yok. Allah şaşırtmasın, bizlere gurur, kibir vermesin, bizim azmimizi azaltmasın. Allah bizim azmimizi, cesaretimizi, cömertliğimizi, sabrımızı arttırsın. Türkiyemizi bütün zorlukları aşarak tarihten gelen sorumluluklarımızın verdiği vecibe ile en iyi yere getireceğiz. Nezaman ki Türkiye o duruma gelir; inanın bir buçuk milyar müslüman dünyüsı bunu bekliyor."
(UU-YHY-Y)

08.02.2013 22:35:35 TSI

Editör: Wan Haber