Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, kızı Ecehan ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilen Ömer Çelik'e tebrik ziyaretinde bulundu.
Bakan Bağış, kızı Ecehan ile birlikte İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne gelerek, Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilen Ömer Çelik'i ziyaret etti. Bakan Çelik, "Biz siyasete girdiğimiz ilk günden itibaren Egemen bey ile birlikte Başbakanımızın yanında çok kritik yolculuklar, görüşmelerde bulunduk. Sadece bir siyaset hayatını değil bir kaderi paylaştık, paylaşmaya devam ediyoruz. Yeni görevim vesilesiyle telefonumu çaldıran kendisi oldu. Kendisinin iyi dileklerini aldım, inşallah beraber hayırlı çalışmalar yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Egemen Bağış ise Ömer Çelik ile kardeş gibi olduklarını belirterek, "Birlikte stres yaşadık, birlikte mutluluklar yaşadık. Ömer beyefendinin bakan oluşu beni gerçekten çok mutlu etti. Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecinde en kritik katkıları vermiş bir kişinin, her kriz anında çözüm üretmiş kişilerden birinin, kabinede AB sürecine destek verecek bir kişinin bulunması benim açımdan çok sevindirici oldu. Avrupa Birliği sürecindeki en büyük engel maalesef önyargılar. Onları kırmak için Ömer beyefendi ve arkadaşlarıyla yakın çalışacağımızı biliyorum. Biz AB Bakanlığı olarak AB sürecinde İstanbul'u ön plana çıkarmaya karar verdik. İstanbulsuz bir Avrupa Birliği'nin fakir kalacağı sloganını her yerde vurguluyoruz. Önümüzdeki süreçte birlikte bizleri çok sık göreceksiniz, hayırlı uğurlu olsun. Her zaman yanında olacağımı zaten biliyor" diye konuştu.
(MH-ET-CC-Y)

02.02.2013 17:55:24 TSI

Editör: Wan Haber