Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, hükümet olarak 10 yıldır basın özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırdıklarını belirterek, "Bu çerçevede gazetecilerimizin de daha uygun koşullarda çalışabilmeleri noktasında Cumhuriyet tarihinde görülmemiş ölçekte tarihi adımlar atıyoruz" dedi.
Bağış, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. "Gelişmiş bir demokrasinin en önemli önkoşullarından birinin özgür ve bağımsız bir gazetecilik anlayışının hakim olmasıdır" diyen Bağış, medyanın kamuoyunu bilgilendirici rolünün de etkinliği bakımından özgür bir basının varlığının olmazsa olmaz olduğunu vurguladı. Basın özgürlüğünü demokratik sistemin en temel unsurlarından biri olarak gören bir anlayışı kabul ettiklerini kaydeden Bağış, mesajında şunları kaydetti:
"Hükümet olarak 10 yıldır bu anlayışla basın özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırıyor, bu çerçevede gazetecilerimizin de daha uygun koşullarda çalışabilmeleri noktasında Cumhuriyet tarihinde görülmemiş ölçekte tarihi adımlar atıyoruz. Bu adımlar sayesindedir ki artık Türkiye'de tabular yıkılmış, her mesele özgürce tartışılır hale gelmiş ve üzerinde konuşulamayan, tartışılamayan hiçbir mesele kalmamıştır. AB standartlarını yakalama konusunda büyük bir kararlılık ortaya koyan ve bu doğrultuda büyük mesafeler kateden Türkiye, basın özgürlüğü konusunda da AB standartlarını yakalama kararlılığındadır ve buna muktedirdir. Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefinin esas unsurlarından biri ifade özgürlüğüne dayanıyor. Türkiye, 10 yıl öncesiyle kıyaslanamayacak kadar özgür, demokratik bir ülkedir ve bundan en büyük faydayı sağlayan da hiç şüphesiz özgür basındır. Hükümet olarak basının görevini en iyi şekilde yerine getirmesi için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hassasiyetle hareket edecek, gereken adımları tereddütsüz bir şekilde atacağız. Bu düşüncelerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, bütün basın şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."
(ZÇ-CC-Y)

10.01.2013 11:05:09 TSI

Editör: Wan Haber