Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ankara'da ABD Büyükelçiliği'ne yapılan canlı bomba saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Bağış, "ABD Büyükelçiliği'ne yapılan saldırı huzurumuza yapılmış bir saldırıdır" derken, Bakan Çelik ise terörle mücadele konusunda Türkiye'nin yetkin ve güvenli bir ülke olduğunu ifade etti.
Bakan Bağış, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde geçtiğimiz günlerde göreve getirilen yeni Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e tebrik ziyaretinde bulundu. Ziyaret sonrası Bakan Bağış ve Çelik, basın mensuplarının dün Ankara'da ABD Büyükelçiliği'ne yapılan canlı bomba saldırısına ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Bağış, "Sayın Başbakanımızın da vurguladığı gibi terörün dini, dili, ırkı. milliyeti olamaz. Terörün hepsine karşı ilk günden itibaren vurguladığımız gibi ortak bir uluslararası mücadele gerekmektedir. Dün yapılan saldırı sadece ABD Büyükelçiliği'ne yapılan bir saldırı değil, ülkemizin birlik ve beraberliğine, huzurumuza yapılmış bir saldırı olarak değerlendirilmektedir. Bu konuda ilgili makamlarımız gerekli açıklamaları yapacaklar. Bizde AB üyesi ülkelerde terörle mücadele konusunda işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya devam edeceğiz" dedi.
Konuşmasında ülkelerle olan ilişkilerin turizm artışı çok önemli bir göstergesi olduğunu belirten Bağış, "Ülkemize gelen turistlerin yaklaşık yüzde 60'ının AB üyesi ülkelerden geldiğini hesaba katarsak bu süreçte birlikte yapacağımız tanıtım çalışmalar hem Türkiye'nin AB yolundaki engelleri ortadan kaldıracaktır, hem ülkemizin gelirini arttıracak, turizmini geliştirecek bir süreçtir. Bu süreçte terör belasıyla mücadelede bütün vatandaşlarımızın fikri ne olursa olsun, görüşü ne olursa olsun herkesin el birliği yapması bu beladan kurtulmamız için birlikte ter dökmesi gerekir" diye konuştu.
Bakan Çelik ise, Ocak ayı turizm rakamlarının açıklandığını söyledi. Çelik, "Geçen senenin Ocak ayına göre yüzde 18 bir artış gerçekleşmiş. Bu artışın bu rakama düzeyinde gerçekleşmesi bizim açımızdan çok sevindirici. Bu artışın oluşmasında katkıda bulunan Bakanımız Ertuğrul Günay'a teşekkür ediyorum. Bundan sonra göreceksiniz daha yeni rekorlara hep birlikte imza atacağız. Avrupa Birliği ülkeleriyle iki bakanlığın ortak alanına giren konularda kültürel diplomasi konusunda beraberce gayret sarf edeceğiz" şeklinde konuştu.
ABD Büyükelçiliği'ne yönelik yapılan saldırıya ilişkin olarak da Bakan Çelik, "Güvenlik görevlimizin şehit olması hepimizi derinden yaraladı. Gazeteci kardeşimiz yaralı, ümit ediyoruz en yakın zamanda iyileşecek. Herkes şunu bilsin terörle mücadele konusunda Türkiye yetkin ve güvenli bir ülkedir ama dünyanın her yerinde bu tür saldırılar olabiliyor. İçişleri Bakanımız da açıkladı, zanlıyı hemen tespit ettiler, kim olduğu ortaya çıktı. Bizim yapmamız gereken doğru bildiğimiz yolda ilerlemektir. İnşallah bundan sonra olmamasını temenni ediyoruz. Kendi evinizde gibi güven içerisinde olun, huzur içerisinde olun. Türkiye'de hiçbir şeyiniz tehdit altında değildir. Devletimiz güvenliğinizi sağlamaya devam edecektir, Türkiye'de bir güvenlik sorunu yoktur" dedi.
(MH-ET-CC-Y)

02.02.2013 16:55:35 TSI

Editör: Wan Haber