Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, önce Şile Belediyesi'ni ardından Engelsiz Şile Mesleki Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.
Şile Belediyesi'ne eşi Beyhan ve kızıyla birlikte gelen Bağış'ı, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ve İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü karşıladı. Bakan Bağış ilçe ile ilgili bilgi aldıktan sonra belediye anı defterine düşüncelerini yazdı. Bakan Bağış, daha sonra Engelsiz Şile Mesleki Rehabilitasyon Merkezine giderek okul hakkında bilgi aldı. Öğrencilere verilecek olan sertifika törenine de katılan Bakan Bağış, şöyle konuştu: "Bugün burada engelli kardeşlerimizin artık aile ekonomilerine katkı vermelerini sağlayacak ve onlara meslek edindirecek bir eğitim projesinde bulunmaktan mutluyum. Aslında engelli olmak kimsenin tercihi değildir. Bugün engelsiz olan bir kişinin yarın engelli olamayacağının bir güvencesi yok. Biz, bile bir engelle baş başa kalabiliriz."
Bakan Bağış, Avrupa Birliği'nin aslında bireyin hiçbir ayrımcılığa tabi tutulmadan bireyin hakkının hukukunun korunması gereken bir birlik olduğunu belirterek şunları söyledi: "İşte bizim bu yolda ilerlerken kendi özümüze döndüğümüzü vurguluyorum. Bu eğitim çalışması hem bizim hem de tarihimizden gelen bir emrin yerine getirilmesidir" Konuşmanın ardından kursiyerlere sertifikalarını veren Bakan Bağış, rehabilitasyon merkezinden ayrıldı.
(Cİ-ET-HO-Y)

31.12.2012 19:58:30 TSI

Editör: Wan Haber