Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kürt sorunu için kredi verdik" sözleri için, "Türkiye'de kanayan yaranın bir an evvel durması gerekir. Türkiye'de hep beraber binlerce yıl yaşadığımız gibi kardeşçe yaşamamız gerekir. Buna yönelik makul adımlar konusunda herkesin desteğini bekliyoruz. Bu süreçte önerisi, fikri olan çözüme katkı sunmak isteyen herkesin katkılarını önemsiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Genel İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Bakan Bağış ve birçok milletvekilinin katılımıyla parti il binasında gerçekleştirildi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından Bakan Bağış, basın mensuplarını sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kürt sorunu için kredi veriyoruz. AK Parti bunu iyi değerlendirmeli" sözlerini değerlendiren Bağış, "Sayın Başbakanımız, Sayın ana muhalefet Genel Başkanını ve arkadaşlarını genel merkezimizde ağırlamış ve bu konuyla ilgili olarak görüşmeler yapmıştı. Onlar da bazı çözüm önerileri olduğunu söylemişti. Başbakanımız, Sayın Ömer Çelik'i görevlendirdi. Kemal Bey'in de görevlendireceği arkadaşlarla çalışmalarını rica etti. Orada CHP'den gelecek somut önerileri beklediğimizi söylemiştik. Aradan herhalde bir 6 ay geçti. Ama CHP'den bir öneri gelmedi" dedi.
Türkiye için hayati önem taşıyan terör sorunu konusunda hükümetin çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Bağış, "Hükümetimiz bu konuda kararlıdır. Bütün muhalefet partilerimizin bu sürece destek vermesi gerekir. Türkiye'de kanayan yaranın bir an evvel durması gerekir. Türkiye'de hep beraber binlerce yıl yaşadığımız gibi kardeşçe yaşamamız gerekir. Buna yönelik makul adımlar konusunda herkesin desteğini bekliyoruz. Bu süreçte önerisi, fikri olan çözüme katkı sunmak isteyen herkesin katkılarını önemsiyoruz" diye konuştu.
Egemen Bağış, BDP milletvekillerinin İmralı ziyareti ile ilgili sorular üzerine, "Bu konuda Adalet Bakanımız gerekli açıklamayı yaptı" karşılığını verdi.
(MH-ÖFA-CC-Y)

05.01.2013 13:42:13 TSI

Editör: Wan Haber