Avrupa Birliği ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Paris'te 3 PKK'lının infazına ilişkin Fransız yöneticilere seslendi. Bakan Bağış, "Bir an evvel bu infazların aydınlatılmasını sağlayın çünkü bu cinayetlerin failleri yakalanmadıkça üzerinizde şüphe duyguları dolaşacaktır" dedi.
Bakan Bağış, Dedeman Otel'de düzenlenen "AB Yolunda Genç İşadamları" projesi açılış törenine katıldı. Burada konuşma yapan Bakan Bağış, Paris'te 3 PKK'lının infazına ilişkin Fransız yöneticilere çağrıda bulundu.
Egemen Bağış, "Son zamanlarda ülkemizde iktidarıyla muhalefetiyle, doğulusuyla, batılısıyla, evliyasıyla eşkıyasıyla barış sürecine odaklanmış durumdayız. Ama Ortadoğu'daki çatışmadan rant elde edebileceğini zanneden birileri bunu durdurmak için her türlü olumsuz kampanyayı hatta infaz çabalarına kadar süreçleri ilerletebiliyor. Ama biz inadına kardeşlik diyeceğiz, inadına birlik beraberlik diyeceğiz. Birilerinin Ortadoğu'da huzuru kaçırmakla elde edeceğini zannettiği rantların aslında hiçbir şekilde onların o fırsatlara kavuşamayacağını çok net bir şekilde ortaya koyacağız. Çünkü biz komşusu açken tok yatmayı reddeden bir anlayışısın mensuplarıyız" dedi.
Türkiye'nin Suriye konusundaki yaklaşımı küresel insani değerleri ulusal çıkarların önüne koyma süreci olduğuna dikkat çeken Bakan Bağış, "Bizim coğrafyamızda kendi vatandaşlarını katledenlere karşı bir dik duruş sergiliyorsak ki bunda Türkiye'nin tutumunu çok açık net bir şekilde herkesin algılaması lazım. Türkiye'nin Suriye konusundaki yaklaşımı küresel insani değerleri ulusal çıkarların önüne koyma sürecidir. Biz başkaları gibi birkaç kuruşluk çıkar için insanları heba edilmesine göz yummayız. Bizde eğer kendi vatandaşını katleden diktatörler varsa onlara karşı net ve dik duruş sergilemek durumundayız" diye konuştu.
"BİR AN EVVEL BU İNFAZLARIN AYDINLATILMASINI SAĞLAYIN"
Avrupa Birliği ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Paris'te 3 PKK'lının infazına ilişkin Fransız yöneticilere de çağrıda bulundu. Bakan Bağış, "Fransa'da son dönemde yaşanan gelişmeler ve bu gelişmelerden sonra ortaya konan tutumlar özellikle en üst düzeyde yapılan açıklamalar aslında düşündürücüdür. Ben buradan Fransız yöneticilere bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bir an evvel bu infazların aydınlatılmasını sağlayın çünkü bu cinayetlerin failleri yakalanmadıkça üzerinizde şüphe duyguları dolaşacaktır. İnsanlık sadece Türkiye'de değil insanlık sizi sorgulayacaktır" dedi.
(MH-ET-Y)

15.01.2013 17:02:13 TSI

Editör: Wan Haber