Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Avrupa ülkelerinde bırakın terörü desteklemeyi ve onun propagandasını yapmayı, şiddeti kınamadığı için kapatılan birçok parti var" dedi.
Balkan Savaşlarının 100. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Üniversitesi'nde 1. Uluslararası Balkanlar ve Göç Kongresi düzenlendi. Kongreye katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,"Teröristlerle bu ülkenin birlik ve beraberliğine kurşun sıkanlarla kucaklaşanlara doğru tepkiyi vermemiz lazım" diye konuştu.
Milletvekili dokunulmazlığı konusuna değinen Bakan Bağış, "Bazı çevrelerde dokunulmazlık meseleleri tartışıldığında 'Avrupa Birliği kurallarına aykırı' deniyor. AB Bakanı olarak şunu sizlerle paylaşmak istiyorum; Avrupa ülkelerinde bırakın terörü desteklemeyi ve onun propagandasını yapmayı, şiddeti kınamadığı için kapatılan birçok parti var" dedi.
Egemen Bağış, BDP milletvekillerini de eleştirerek, "AB üyesi ülkelerinin büyükelçileri yıllardır bu sözde siyaset yapan terör örgütü borazanlarına, 'şu terörü kınayın, şu terörle aranıza bir duvar çekin' diyerek telkinlerde bulunuyorlar. Ama o şahıslar, bu ülkede bu devletten maaş alırken, devletin meclisi çatısı altında fikirleri paylaşabilirken, devlete kurşun sıkan o hainlere bir tek kelime edememişlerdir. Ancak artık onların da içinden geçtiğimiz bu süreçte yapması gerekenler var. Artık iktidarı ve muhalefeti ile hep birlikte PKK'ya karşı durmamız ve kınamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
(MA-ÖFA-OK-Y)

05.12.2012 14:55:49 TSI

Editör: Wan Haber