İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Çözüm süreci inşallah neticeye varır. Zaten bundan korkanlar, çekinenler, 'Vanlı, Erzurumlu, Edirneli bir araya geldi, o sorunu da çözdü, bunları kimse tutamaz. O zaman biz onların önüne engel çıkaralım' diyorlar. Ama beyhude uğraşıyorlar. Biz Vanlı, Diyarbakırlı, Erzurumlu, Edirneli olarak karar verdik, çözeceğiz kardeşim" dedi. 


Çeşitli ziyaretler için Van'da bulunan Bakan Ala, beraberindeki Van Valisi Aydın Nezih Doğan ve AK Parti Van milletvekilleriyle birlikte Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret etti. Esnaflarla ayaküstü sohbet eden Bakan Ala, aynı cadde üzerinde bulunan AK Parti İpekyolu Seçim Bürosu'nu da ziyaret etti. Burada partililerle sohbet eden Bakan Ala, Büyükşehir Yasası'yla her şeyin tek merkezden idare edileceğini belirterek, "Önceden belediyelerin görev alanı ile özel idarelerin görev alanları değişiyordu. Yerel yönetimler reformu mesela. Bu bir reformdur. Böyle bir ayrıcalığı var. Başkanı sürekli konuşuyor, ama bir şey yapmıyor. AK Parti de yapıyor, ama az konuşuyor. Şimdi bu bir ciddi yerel yönetim reformu değil mi? Yıllarca bu ülke mahalle idareler reformu, yerel yönetimler reformu demedi mi? Ve iki tane meclis var. Tek meclis haline getirdik. Tamamen seçilmiş bir otorite. İl bazında durumu kontrol edecek. Bunlar hakikaten çok iyi gelişmelerdir" diye konuştu.


Çözüm sürecinde de neticeye varmayı umut eden Bakan Ala, "Hep birlikte kardeşliği tesis ederiz ve Türkiye'yi de birkaç Türkiye olarak inşa ederiz. Zaten bundan korkanlar, çekinenler, 'Vanlı, Erzurumlu, Edirneli bir araya geldi, o sorunu da çözdü, bunları kimse tutamaz. O zaman biz onların önüne engel çıkaralım' diyorlar. Ama beyhude uğraşıyorlar. Biz Vanlı, Diyarbakırlı, Erzurumlu, Edirneli olarak karar verdik, çözeceğiz kardeşim. Ocaklara ateş düşmeyecek, çocuklar, gençler çalışacak, üretecek. Dağda bayırda olmayacak. Buna karar verdi bu millet. Ve biz bunu inşallah gerçekleştireceğiz ve gençlerimizin enerjisini ülkenin menfaatine kanalize edeceğiz. Allah'ın izniyle bu irade var. Bunlar gerçekleşirse kişi başı geliri 25 bin dolarda zor tutarız. Esnafları dolaştık. Ne kadar heyecanlı, geleceğe ümitli bakıyorlar. Bu sıkıntıların nerelerden kaynaklandığını, nasıl bizleri birbirimize düşürmek istediklerini çok iyi anladık. Şimdi nerede geldik. Ak deyince sıkıntı, temel hak denince problem diyen bir iktidar yok ki. Hak denince 'neden geç kalındı, hemen yapalım' diyoruz. Yani onun için hep birlikte değişiyoruz, birbirimizi anlıyoruz ve birbirimize bir şeyler lütfetmiyoruz. Demokrasiye inanan bir insan olarak hiçbir temel hak ve özgürlük lütuf değildir. O zaten geç kalınmış bir haktır. Onu tanıyacaksınız. Memleketimizin en önemli sorunun çözmeyeceksek ne yapalım o siyaseti. Siyaseti, problemlerimizi doğru yönde çözme aracıdır" şeklinde konuştu.

 

Editör: Wan Haber