Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Çocuklarda suçiçeği aşılaması, yeni doğan bebeklerde doğuştan kalça çıkığı taramaları, okul çocuklarının tümüne ulaşmayı hedefleyen ağız diş sağlığı eylem planı ve bilinçli ilaç tüketimi gibi yeni uygulamaları hayata geçireceğiz" dedi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımladı. Akdağ mesajında, Sağlıkta Dönüşüm Programı'yla önemli sonuçlar elde edildiğini belirterek, "Bu dönüşümde amacımız vatandaşlarımıza hakkı olan kaliteli sağlık hizmeti sunmaktır. Bu amaca kıymetli halkımızın destek ve dualarıyla ulaşmayı başardık" diye konuştu.
Günümüzde insan sağlığını tehdit eden önemli iki etkenin obezite ve tütün ürünlerinin kullanımı olduğunu ifade eden Akdağ, "Bu etkenlerin ortak özellikleri ise kontrol altına alınabilmeleri ve önlenebilen risk faktörleri olmalarıdır" dedi.
"Obezite ile mücadele için vatandaşlarımıza porsiyonlarını küçültmelerini ve hareketlerini artırmalarını tavsiye ediyoruz" diyen Akdağ, sağlıklı yaşamın bir diğer olmazsa olmazının ise tütün ürünlerini kullanmamak olduğunu söyleyerek, "Dumansız Hava Sahası uygulamamızla 2012 yılında dünyaya örnek olduk" diye konuştu.
2013 yılında da bu alanda mücadelenin kararlılıkla devam edeceğine dikkat çeken Akdağ, "Bu amaçla çocuklarda suçiçeği aşılaması, yeni doğan bebeklerde doğuştan kalça çıkığı taramaları, okul çocuklarının tümüne ulaşmayı hedefleyen ağız diş sağlığı eylem planı ve bilinçli ilaç tüketimi gibi yeni uygulamaları hayata geçireceğiz. Bu duygularla 2013 yılının hepimiz için, başta sağlık olmak üzere, mutluluk, huzur ve yeni başarılar getirmesini temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" değerlendirmesinde bulundu.
(PS-Eİ-Y)

31.12.2012 20:59:27 TSI

Editör: Wan Haber