İçişleri Bakanı Öztürk, maçların ertelenmesi yönündeki talepleri değerlendirerek bir açıklama yaptı. Bakan Öztürk, maçlarla alakalı spesiyal önlemlerin alınacağını, ertelemeyi ve iptali gerektirecek herhangi bir durumun an itibariyle olmadığını belirtti.

Bakan Öztürk, İçişleri Bakanlığı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklama maçların ertelenmesi veya iptal edilmesinin söz konusu olmadığını belirterek "Stadyumlardaki maçların ertelenmesi konusu federasyonumuzun alanına giriyor ama bence Türkiye'de güvenlik bakımından ertelenmeyi veya iptal edilmeyi gerektirecek bir durum yoktur" dedi.

"STABİL BİR VAZİYETTE TEDAVİSİ DEVAM ETMEKTEDİR"
Saldırıda yaralanan otobüs şoförü Ufuk Kıran'ın sağlık durumu hakkında son bilgileri paylaşan Öztürk, "Sporun barış ve kardeşlik alanında katkı sağlaması beklenir. Ama maalesef böyle olaylarda olabiliyor. Biz özellikle spor camiasının büyük bir kesiminin bunun dışında olduğunu biliyoruz. Bütün spor kulüplerimizi bunun dışında değerlendiriyoruz. Otobüs şoförü 1980 Rize doğumlu Ufuk Kıran isminde bir vatandaşımızdır. Kendisi önce Sürmene Devlet Hastanesi, daha sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'ne götürülmüş ve tedavi altına alınmıştır. Şu an itibariyle bilinci yerinde, hayati fonksiyonları yerinde, stabil bir vaziyette tedavisi devam etmektedir" diye konuştu.

"EN KISA SÜREDE FAİLİNİN BULUNACAĞINA İNANIYORUZ"
Fenerbahçe'nin takım otobüsüne saldırı düzenleyen fail ya da faillerin henüz belirlenemediğini söyleyen Öztürk, "Sonuçları itibariyle çok olumsuz olabilecek bir saldırı. Olabilecek en az ama önemli bir hasarla atlatılmıştır. Can kaybı çok şükür olmamıştır. Bir av fişeğinin boş kovanı ve yaklaşık 100-150 metre uzaklıkta, dere içerisinde bulunmuş olan, el yapımı olduğu değerlendirilen seri numarası olmayan bir tüfek elimizde var. Bu kişi veya kişilerin henüz kaç kişi olduklarını kesin olarak bilmiyoruz. Bulundukları yeri de arkadaşlarımız aşağı yukarı tespit etmişlerdir. Araştırma soruşturma ekibi emniyetten gönderilmiştir. Şu an itibariyle halen olay yerindedir. Biz en kısa sürede failinin bulunacağına inanıyoruz. Çok uzak olmuş olamaz. Size söyleyebileceğim en önemli husus suç delillerinin elimizde olduğu ama failinin henüz elimizde olmadığıdır" ifadelerini kullandı. 

"ERTELENMEYİ VEYA İPTAL EDİLMEYİ GEREKTİRECEK BİR DURUM YOK"
Maçların ertelenmesini gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayan Bakan Öztürk, "Stadyumlardaki maçların ertelenmesi konusu federasyonumuzun alanına giriyor ama bence Türkiye'de güvenlik bakımından ertelenmeyi veya iptal edilmeyi gerektirecek bir durum yoktur" şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber