Emekli Deniz Yüzbaşı Engin Erkman Yıldızeli, Azerbaycan'da kaldığı evde doğalgazdan zehirlenerek hayatını kaybetti. Yıldızeli'nin cenazesi memleketi Balıkesir'de toprağa verildi.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görev yaparken Yüzbaşılık rütbesinden emekli olan Engin Erkman Yıldızeli (44), Azerbaycan'da ikamet ettiği evde ölü bulundu. Balıkesirli olan emekli yüzbaşının cenazesi uçakla memleketine gönderildi. Engin Erkman Yıldızeli için Balıkesir'de askeri tören düzenlendi. Yıldızeli, Zağnos Paşa Camiinde ikindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Askeri törene çok sayıda subay ve astsubay katılırken, Yıldızeli'nin ailesi ve yakınları gözyaşı döktü. Yakınları Erkman Yıldızeli'nin evde doğalgazdan zehirlenerek hayatını kaybettiğini ileri sürdü.

ÇEVRECİ KOMUTAN
Erkman Yıldızeli, 2000 yılında Üsteğmen rütbesiyle Ege ve Akdeniz'de görev yaptı. Yıldızeli; Fethiye, Marmaris ve Kaş arasında görev yapan TCSG 82 Bot Komutanı Kıdemli Üsteğmen Erkman Yıldızeli, Ege Denizinin korunması için sintine kirliliğine karşı açılan kampanyaları destekledi. Dünyanın en güzel koylarına sahip Ege'nin korunması için çalıştı. Yıldızeli, denizciler ve yatçılar ile beraber tüm vatandaşlardan ihbar beklediklerini duyurdu. Yıldızeli, sintine boşaltma merkezlerinin artırılmasını, bunun için odalar, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlerin vidanjör ve sintine deponite yerleri hazırlaması gerektiğini, denizlerimizin temiz kalması için tek vücut olarak hareket edilmesi gerektiğini söylemişti.
(YU-HO-Y)

06.01.2013 17:19:03 TSI

Editör: Wan Haber