Gaziantep'te yapılan Robotik Takım yarışmasına katılan Bahçeşehir Kolej Kayseri İlköğretim Bölümü öğrencileri, "Yaşlıların hayatını kolaylaştıran robot" projesi ile birinci oldu.
Bahçeşehir Koleji Kayseri İlköğretim bölümü robotik takımı bugüne kadar bu turnuvada alınan en yüksek puanı alarak bir rekora imza atıp şampiyonluk için iddialı olduğu mesajını da verdi.
Gaziantep'de yapılan bölge Robotik Takım Türkiye grup elemeleri yarışmasına katılan Bahçeşehir Koleji Robotik Takımı "Yaşlıların hayatını kolaylaştırma" projesiyle, bu yarışmada bugüne kadar alınan en yüksek takım puanını alarak birinci oldu ve İstanbul'daki elemelere katılmaya hak kazandı.
Okul Müdürü Uğur Özkaldı, proje hakkında şu bilgileri verdi:
"Takımımız çok yeni olmasına rağmen Ahmet Oba hocamızın kaptanlığında çok önemli bir başarıya imza atmıştır. Ve buradaki en önemli ayrıntı ise, takımımız bugüne kadar bu yarışmada finaller dahil alınan en yüksek takım puanını alarak birinci olmuştur. Proje yaşlıların hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Bir evde bir yaşlının yapması gerekenleri bu robot yapıyor. Yazılımını ve yapımını bizim takımımız yaptı. Sözgelimi masanın üstünden bir kitap alınacak. Bu robot gidip alıp yaşlıya getiriyor. Türkiye şampiyonası İstanbul'da yapılacak. Okulumuz Kayseri'de açılalı daha bir sene bile olmadı bu sebeple alınan başarı çok önemlidir. Üstelik de, Türkiye'ye şu mesajı verdik, bugüne kadar bu yarışmalarda alınan en yüksek puanla elemeleri geçtik geliyoruz, hedefimiz büyük, ciddi manada iddialıyız."
(AÖ-Y)

19.02.2013 16:20:25 TSI

Editör: Wan Haber