MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, OHAL ilanıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye Cumhuriyeti’nin yakın tarihinin en sarsıcı ve yüksek risk ihtiva eden döneminde olduğunu belirten Bahçeli, “15 Temmuz askeri darbe girişimi bertaraf edilmişse de, yankı ve artçı sarsıntıları hız kesmeden, hatta artan oran ve kıvamda devam etmektedir.

FETÖ/PDY’ci kalkışma milli birlik ve kardeşlik üzerinde tedavisi, telafisi ve tamiri zaman alacak yıkım ve yaralar açmıştır. Türk milleti 15 Temmuz gecesi teröristlerin, devlet ve millet düşmanı odakların yoğun taarruz ve acımasız saldırılarına maruz kalmıştır. Yaşanan zillet dolu anlar asla unutulmayacak, hainler ve destekçileri asla affedilmeyecektir.

Türk milleti büyük bir badire atlatmış, tankın önüne demokratik vicdan ve iradesiyle dikilerek darbeci emellere hak ettiği dersi cesurca vermiştir. Milletine namlu çeviren, Meclis’ini, milli kurum ve kuruluşlarını bombalayıp kurşunlayacak kadar gözü dönen FETÖ’cü caniler Türkiye’yi alarma geçirmişlerdir. Halen yakalanamayan, ele geçirilemeyen darbecilerin varlığı, bunlardan kaynaklı stratejik hedef ve kişilere suikast ve sabotaj ihtimalleri elbette toplumsal korku ve kaygıları canlı tutmaktadır” ifadelerine yer verdi. İHA

 

Editör: Wan Haber