MHP lideri Devlet Bahçeli, istifa söylentilerine cevap verdi MHP kadrolarının görev başında olduğunu söyledi. AK Parti'nin koalisyondan kaçtığı iddiasını bir kez daha yineleyen Bahçeli, istikrar için AK Parti'ye verilen oyların ülkeyi kaosa sürükleyeceğini iddia etti.

Devlet Bahçeli, 1 Kasım seçim sonuçlarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde ortaya atılan ve kendisine ait olduğu iddia edilen imzalı istifa mektubunu da cevap veren Bahçeli, açıklamasında "MHP kadrolarının sabırla, özveriyle, inanmış bir yürekle görevlerinin başındadır." ifadesini kullandı. İşte Bahçeli'nin açıklamalarından bazı satır başları;

"Resmi olmayan sonuçlar kapsamında ve medyaya yansıdığı kadarıyla; Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yüzde 49,1’lik oy oranı ve 312 milletvekili sayısıyla tek başına iktidara ulaştığı anlaşılmaktadır. Milletimiz koalisyon kurmaktan köşe bucak kaçan AK Parti’ye tek başına iktidar vizesi ve görevi vermiştir.

"MİLLİ İRADE ÇARPITILDI İDDİASI"

Koalisyon kurmaktan korkan, ülkeyi uçurumun kenarına kadar sürükleyen AK Parti’nin, toplumsal korkuyu tetikleyerek, tehdit ve şantajları silah gibi kullanarak milli iradeyi çarpıttığı çok açıktır.

7 Haziran- 1 Kasım arasında Türkiye’de yaşanmadık rezalet, planlanmadık kumpas, oynanmadık oyun kalmamıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin zayıflaması, kaybetmesi ve hatta baraja takılması maksadıyla siyasi tarihimize kara bir leke gibi geçecek her neviden saldırı icra edilmiştir.

İSTİFA İDDİALARINA CEVAP

İçimizden veya dışımızdan hiç kimse boş yere hesap yapmamalı, boş yere Milliyetçi Hareket’in istikrarsızlık sarmalına düşeceğini zannetmemelidir.

Partimizin tüm kadroları sabırla, özveriyle, inanmış bir yürekle görevlerinin başındadır."

Editör: Wan Haber