Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İmralı görüşmeleriyle ilgili olarak, "Böyle çözüm batsın, böyle barış olmaz olsun. PKK merdivenleri tırmanırken Türk devleti basamak basamak aşağı inmektedir" ifadelerini kullandı.
MHP lideri Devlet Bahçeli, 2014 yerel seçim çalışmalarının startını Osmanlı İmparatorluğunun temellerinin atıldığı Bilecik'in Söğüt ilçesinde verdi. Seçimlere 431 gün kaldığını ifade edip, "Başarıya ulaşmak, zafere kavuşmak için bu süre zarfında çok çalışacağız" diyen Bahçeli, "Önümüzdeki süreyi ve bundan sonraki süreci çok iyi değerlendireceğiz. Allah'ın izni ile gevşemeye izin vermeyeceğiz çünkü işimiz çok, meselelerimiz ağır, yapacaklarımız fazladır. Yerel seçimler için bugünden itibaren ayaktayız. Bunun için buradayız. Söğüt'ten itibaren tüm vatan sathına yayılacak iradeyi kararlılıkla gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

"SÖĞÜT, TÜRK MİLLETİNİN KALBİNİN ATTIĞI YERDİR"
"Kutlu ecdadımıza yön çizen, milli ve manevi ihtişamın merkez üssü elbette Söğüt'tür" diyen Bahçeli, "9 bin kilometrelik topraktan 24 milyon kilometrekarelik imparatorluğa ulaşılması Söğüt felsefesi ve bağlılığı ile olmuştur. Burası Türk milletinin kalbinin attığı yerdir. Burası ümitlerin yeşertildiği, dargınlıkların bitirildiği, içe dönük hesapların kapatıldığı yurt köşesidir. Aynı zamanda Türk milletini hatıralarının ve heyecanlarının kaynadığı faziletle donanmış bir şehirdir" açıklamasını yaptı.
Söğüt'ün ikinci Ergenekon, ikinci Türeyiş Destanı olduğunu kaydeden Bahçeli, şunları söyledi:
"Dostumuzu düşmanımız bilecek, doğruyu yanlışı tefrik edecek kadar milli hafızamızdan kopmadık. Şeytani hesaplarla rahmani duruş arasında bocalayan, geçmişine sırt dönmeyi siyaset sanan gafiller gibi olmadık. Olmayı da koltuk ya da siyasi statü adına aklımızdan geçirmedik. Bizim manevi direklerimiz kurumadı, ilkelerimiz çökmedi. Bugün tarih yazdığımız mübarek topraklarda isek bunun sebebi bellidir. Buradan Türklük yeni bir çıkış yapmalıdır. Türk milleti yeni bir başlangıca buradan mührünü vurmalıdır. Türkiye buradan silkinmeli, buradan kuşatmayı yarmalıdır. AK Parti buradan kalkan ecdat tokadını yemelidir. İhanet buradan Anadolu'nun her tarafına yayılacak irade ile titremeli ve sinmelidir. Müzakereciler Söğüt'ten fışkıran ve Hakkari'ye kadar sirayet eden azametle tanışmalıdır. Teröristler, hainler, korkaklar, pısırıklar, katile kucak açanlar, Söğüt'ten patlayacak mille, volkanla tanışmalıdır. Bu itibarla biz buradayız. Bunları gerçekleştirmeye yeminliyiz ve sizlerin desteğini istiyoruz. Türkiye'nin bölücü terör örgütüne yem olmaması ve milletimizin sükunete kavuşması için bu seçim vazgeçilmez önemdedir. İlk durak önümüzdeki seçimdir. Mahalli idareler seçimi bir uyanış, cumhurbaşkanlığı uyarı, milletvekili seçimi ise MHP iktidarının tescili olacaktır."
Türklüğün sözcüsü olmak için yetki istediklerinin altını çizen Bahçeli, "MHP olarak önümüzdeki mahalli idareler seçimini tarihi bir kavşak olarak görüyoruz. Türk milletini tepkisi her şeyi değiştirecektir. Söğüt bir karar noktasıdır. Buradan çıkışın esası budur. 400 çadırlık bir milletin varlığı nasıl gurur kaynağı olmuşsa biz de aynısını tekrarlamak, Türkiye'yi darlık ve buhrandan çıkarmak istiyoruz" dedi.

"KÜRDİSTAN KURMAYA, PKK'YI AFFETMEYE HAZIRLANIYORLAR"
İmralı ile yapılan görüşmeleri de değerlendiren Bahçeli, "Mutlaka içiniz yanarak izliyorsunuzdur. İmralı ile görüşmek moda oldu. En kanlı canilerin hiçbir şey yaşanmamış gibi samimi, çözüm yanlısı kişiler olarak propagandası yapıldı. Türkiye ne olduğu belli olmayan çözüm tüneline sokuldu. Çözüm diyorlar ama neyi çözmeye çalıştıklarını söyleyemiyorlar. Ne amaçladıklarını izah edemiyorlar. Barıştan bahsediyorlar, barış süreci hezeyanları ile vakit geçiriyorlar. PKK'nın hangi tavizlerle emellerinden cayacağını ortaya koyamıyorlar. Bağımsız Kürdistan inşa ediyorlar ama bunu çözüm kılıfına saklıyorlar. PKK'yı affetmeye hazırlanıyorlar. Birliğimizi bozmak isteyen bölücülerle, teröristlerle çözüm konuşulmakta, barış görüşmeleri yapılmaktadır. Maalesef karşı cephe o kadar kalabalık ki gerçekler kapatılmakta, milli irade baskı altına alınmaktadır" ifadelerini kullandı.

"PKK MERDİVEN MERDİVEN TIRMANIRKEN TÜRK MİLLETİ BASAMAK BASAMAK AŞAĞI İNİYOR"
Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:
"Başbakan Erdoğan'ın bölücü teröre yalvarmadığı kalmış, cinayet örgütünden pişmanlık göstermesini istemiştir. Türk devleti ayağa düşürülmüştür. Milli benliğimiz yaralanmıştır. Türk milleti ardı ardına sırtından hançerlenmiş, vicdansızlar hiç olmadığı kadar cüret kazanmıştır. Açıkça söylemeliyim ki çözüm sözleri ile Türk milleti bölücü teröre kurban verilmektedir. Türkiye zor günlerden, Türk milleti belaların her köşe başını tutuğu bir dönemden geçmektedir. Şeytanca hazırlanan planlar, alçakça sürdürülen pazarlıklar tehlike sınırını çoktan geçmiştir. Merdiven stratejisi adı altında hainler büyük Türk milletinin muhatabı haline getirilmiştir. PKK merdiven tırmanırken Türk devleti basamak basamak aşağı inmektedir. Başbakan Erdoğan İmralı canisinin ağzına bakmakta, Kandil'den çözüm beklenmektedir. Türkiye'nin başına yeni bir çuval geçirmenin hesaplarındadırlar."

"BÖYLE BARIŞ OLMAZ OLSUN"
Gündemde en çok konuşulan konuların 'İmralı, Kandil, PKK ve BDP' olduğuna işaret eden Bahçeli, "İmralı canisine televizyon hediye edenler, vatandaşın ekmeğe muhtaç hale geldiğini anlamamaktadır. Milletin ruhuna sahip çıkmak Başbakana göre şeytan işidir. Türkmen'in, Türk'ün hakkını savunmak Başbakana göre şeytan işidir. Böyle bir çözüm batsın, böyle bir barış olmaz olsun. İblisin yol arkadaşları, Türkiye'ye idamlık mahkum muamelesi yapanlar, milletimizin arasına nifak tohumları ekenlerdir. Bunlarla da mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"SÖĞÜT PUSULASIYLA ÖNÜMÜZÜ AYDINLATTIK"
Ay yıldızlı bayrağın indirilmesine, milletin ayrıştırılmasına karşı olacaklarını belirten Bahçeli, "Bizim yolumuz ve tercihim hak, hakikat ve Allah yoludur. Biz devleti küçülten anlayışa cevap vereceğiz. Türk milletini etnik öbeklere itme gayretlerine Söğüt sancağıyla engel olacağız. Eyalet ve federasyona yöneltecek Büyükşehir Kanunu'nun zararlarını milletimize anlatacağız. Gazetecilerimizin hakkının sözcüsü olacağız. Söğüt pusulasıyla önümüzü aydınlattık. İktidarı inşallah mağlup edeceğiz. AK Parti hükümeti 6 bin 360 sayılı Büyükşehir Kanunu ile Türk idare sistemini temelinden sarstı. Düzenleme ile büyükşehir sayısı 29'a çıkarken, büyükşehir ilçe sayısı 500'e ulaştı. Belde sayısı 428'e indirildi. Toplam belediye sayısı bin 427'lere geriledi. Büyükşehir Kanunu çok boyutlu olumsuzlukları beraberinde getiriyor. Belde belediyelerin birçoğu kapanmayla yüz yüze kalmıştır. Vatandaşlarımızın katlanmak zorunda kaldıkları külfetler arttı. Sosyal ekonomik yükler yeni durumda daha da fazlalaştı" iddialarında bulundu.

"MAHALLİ İDARELER SEÇİMİ HAYATİDİR"
Seçimlerde 3 hilalli bayrağı iktidara dikeceklerini ifade eden Bahçeli, "Gerekli dersin önümüzdeki mahalli idare seçiminde verileceğini düşünüyorum. Türkiye'nin önünde çok ciddi siyasi olaylar var. Birincisi 30 Mart 2014'teki mahalli idare seçimleridir. İkincisi 28 Ağustos 2014'teki cumhurbaşkanlığı seçimidir. Üçüncüsü de 2015 yılının haziran ayında yapılacak genel seçimlerdir. İlk etapta yapılacak mahalli idare seçimleri sonrakilerinin yönünü ve sonucunu yakından etkileyecek. Bu kapsamda Türkiye'de huzur ve güvenin hakim olabilmesi olabilmesi için, bölünme sürecinin durdurulması için AK Parti'nin demokratik yollardan tasfiyesi şart olmuştur. Bunun için mahalli idare seçimleri hayatidir" ifadelerini kullandı.
"Bu seçimlerde AK Parti'ye iktidardan gideceğinin işaretini vereceğiz" diyen Bahçeli, "Türkiye'nin bölücü terör örgütüne yem olmaması için, milletimizin sükunete kavuşması için bu seçim vazgeçilmez önemdedir. İlk durak önümüzdeki seçimdir. Mahalli idareler seçimi bir uyanış, cumhurbaşkanlığı uyarı, milletvekili seçimi ise MHP iktidarının tescili olacaktır" şeklinde konuştu.
(YS-MŞ-GS-Y)

24.01.2013 14:44:33 TSI

Editör: Wan Haber