Meclis’te milletvekillerini hastanelik eden yumruklu kavganın yankıları sürüyor. CHP Grup Başkanvekilleri yaptıkları ortak açıklamada, yaşanan gerilimi erken seçim baskısıyla açıkladı.

CHP’liler Bahçeli’nin erken seçimle ilgili sözlerini de “Bahçeli, Saray’a yaver olma arzusu ile yanıp tutuşmaktadır”, “Bahçeli ya seçim ya başkanlık ikilemiyle rehin alınmıştır” sözleriyle eleştirildi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Levent Gök ve Özgür Özel ortak basın toplantısı yaptı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis’te yaşanan manzara için “AKP’nin demokrasiye tahammülsüzlüğü tatsız görüntülerle bir kez daha tescil edildi” dedi.

AK PARTİLİ ŞENTOP’A TEPKİ

MHP lideri Devlet Bahçeli ve Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop’un anayasa teklifi geçmezse erken seçim olacağı yönündeki sözleri hatırlatan Altay, AKP ve MHP’nin erken seçim baskısı tehdidi altında tavır gösterdiğini söyledi. Gerilimin yaşandığı maddenin Meclis’in denetim yetkisini kaldırarak varlık sebebini yok eden madde olduğunu anlatan Altay, kürsü işgali olarak nitelendirilen eylemle ilgili ise şunları söyledi:

“Biz AKP’ye gecenin 2-3’ünde değil, gündüz görüşme yapmasını teklif ettik. Ama gece yapmakta direndiler. Özgür Özel’in konuşması sonrası demokratik tepki hakkımızı kullanmak üzere millet kürsüsünün özgürlüğünü muhafaza etmek üzere kürsü etrafında toplanıp 5 dakikayı geçmeyecek bir protesto yapmak istedik. Ama bizim demokratik hakkımızı kürsüyü kırarak ve çoğunluk gücüyle saldıran milletvekilleri siyasi eşkıyalığın yeni örneğini gösterdi. Başbakan ‘Bin ali feda olsun’ dedi. Sen nereye feda olursan ol. İster Saray’ın ihtirasına feda ol. İster AKP’nin kirli emellerine feda ol. Ama o feda ettiğin koltuk milletin koltuğu. Feda edilen demokrasi, feda edilen parlamenter sistem.”

AK Parti Milletvekili Akif Yılmaz’la aralarında yaşanan kavgayı değerlendiren Altay, “Ben yatıştırmaya giderken Akif Yılmaz’ın beni merdivenden iteklemeye çalışması kabul edilemez. Ben de onu uzaklaştırdım. Olay bundan ibaret” dedi.

Altay, Bahçeli’nin erken seçim sözleriyle ilgili de, “Bahçeli Saray’a yaver olma arzusu ile yanıp tutuşmaktadır” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de Bahçeli’yi eleştirdi, “Ya seçim ya başkanlık ikilemi arasında Bahçeli rehin alınmıştır. MHP bu oyunu bozmalıdır” dedi.

‘KANIMIZI İÇMEYE GELDİKLERİNİ GÖRDÜK’

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de bir önceki gün Başbakan Binali Yıldırım’ın muhalefet kürsüsünü ziyaretini anımsattı, “Çayımızı içmeye gelenlerin sonrasında kanımızı içmeye geldiklerini gördük. Kin ve nefretle saldırıyorlardı. Acımasız bir saldırı gerçekleştirdiler” dedi.

Yaşanan görüntüler nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını anlatan Özel, “Ama CHP’li milletvekillerine yönelik saldırıları tamamen suçüstü yakalanmış olan suçluların telaşıdır. Bu rejimi değiştirecek geriye götürecek karşı devrim hareketine karşı barışçıl yollarla itirazlarımızı anlatmaya devam edeceğiz” dedi. (GazeteDuvar)

Editör: Wan Haber