ANKARA - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Patriot füzelerinin Suriye sınırına yerleştirilecek olmasıyla ilgili hükümeti eleştirdi. Bahçeli, "İki haftalık süre içinde ne değişmiştir de Başbakan Erdoğan aniden Patriot füzeleri için NATO'ya müracaat etmiştir? Suriye'deki füze rampaları Türkiye'yi mi çevrilmiştir? Cumhurbaşkanı Sayın Gül'ün füzelerle ilgili endişesi haklı mı çıkmıştır?
Ülkemiz kimyasal başlıklı füzelerin hedefinde midir?" diye sordu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği füzelerin gündemi fazla işgal ettiğini öne sürerek, hükümetin Suriye sınırına Patriot füzeleri yerleştirmek için NATO'ya resmen başvuruda bulunduğunu hatırlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın füzeler konusunda 'Topraklarımız, 4. maddeye göre aynı zamanda NATO topraklarıdır' diyerek füze alımına 'kılıf' bulduğunu öne süren Bahçeli, "Ne var ki, bu ayın ilk haftasında, yine Başbakan Erdoğan füze alımıyla ilgili sorulan bir soruya, 'Füzeyi alma noktasındaki karar verici makam biziz. Benim böyle bir şeyden haberim yok. Şunu da açık söyleyeyim. Biz şu anda para ödemek suretiyle Patriot alma durumunda, düşüncesinde değiliz' sözleri tazeliğini hala muhafaza etmektedir. Ortadoğu'nun belirsiz ve kaotik tablosuna karşı tedbir geliştirmek, muhtemel tehlikelere karşı kesin ve kararlı adımlar atmak mutlak anlamda zarurettir. Ancak merakımız, yaklaşık iki haftalık süre içinde ne değişmiştir de, Başbakan Erdoğan aniden Patriot füzeleri için NATO'ya müracaat etmiştir? Suriye'deki füze rampaları Türkiye'yi mi çevrilmiştir? Cumhurbaşkanı Sayın Gül'ün füzelerle ilgili endişesi haklı mı çıkmıştır? Ülkemiz kimyasal başlıklı füzelerin hedefinde midir? Bizi fazlaca düşündüren kuşku, Suriye'nin yanında, Patriot füzelerinin İsrail'in savunması ve perdelenmesi amacıyla alınıp alınmadığı hususudur. Füzeyle ilgili ülkemize Rusya'dan anlamsız uyarı mesajları gelmesi, İran Meclis Başkanı'nın apar topar ülkemize gelerek rahatsızlıklarını Başbakan Erdoğan'a birinci elden iletmesi ve Aşura Günü'nde İsrail'i hedef alan açıklamaları şüphelerimizi artıran gelişmelerden bazılarıdır." dedi.

Irak merkezi yönetimi ile Peşmerge yönetimi arasında tırmanan gerginliğin savaş sınırına yaklaşmasını tasvip etmediklerini belirten Bahçeli, "Bizim için Irak'ın toprak bütünlüğü mutlaka korunmalı ve savunulmalıdır. Peşmerge ile Merkezi Yönetim'in Kerkük üzerinde paylaşım kavgası vermesi, aralarındaki hizbin yükselmesi Türkmen kardeşlerimizin varlığı ve birliği açısından sıkıntı ve endişe vericidir. Kerkük'teki Türkmen kardeşlerimizin malına, canına ve dokunulmaz haklarına zarar verebilecek her adım bizim nefret ve tepkimizle tanışacaktır." açıklamasında bulundu. CİHAN

Editör: Wan Haber