MHP Genel Başkanı Bahçeli "Hukuken 10 Temmuz'da Genel Başkan ve genelmerkez organlarının seçiminin gerçekleşmesi şu aşamada ve tablo karşısında mümkün değildir. Tüzük değişikliği konusunda ise 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin tedbirkararı bulunduğundan, bu çerçevede bir değişikliğe gitmek de usul ve esas açısından doğru ve yerinde görülemeyecektir. Yargısal süreçler, yapmayı planladığımız 6. Olağanüstü Büyük Kurultayımızı şimdilik imkansız kılmaktadır" ifadelerini kullandı.

10 Temmuz olmazsa 18 Mart 2018

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, "Mahkemenin kararına saygısızlık yaparak itirazlarını sürdürmektedirler. Mahkeme seçimin yapılamayacağını söylemiştir. Bugün saat 16:00'da YSK karara varacağını ifade etmiştir. Yasal olarak kurultay yapılmamıza engel yoksa bayram gibi kurultayı yapacağız. Yok bu kabul edilmiyorsa, zaten bizim 9 Ekim'den itibaren kongre sürecimiz ile 18 Mart 2018 tarihli 12'nci olağan kongremiz yapılacaktır, o çalışmalara başlayacağız. belki de bu MHP için hayırlara vesile olur" dedi.

O soruya sert yanıt

Bahçeli bir basın mensubunun 'Delegenin değişim talebi' sorusuna sert yanıt verdi. Bahçeli "Peki milletin değişim talebini basın olarak siz neden karşılamıyorsunuz. Çöreklenmiş 30 yıldır zehir saçan basın mensupları var, köşe yazarları var bunlara hiçbir değişim talebi olmuyor mu?" diye konuştu.

Oktay Vural yorumu

Oktay Vural'ın grup başkanvekilliğinden ayrIlmasını değerlendiren Devlet Bahçeli, "Kendisi gerekli açıklamayı yapmıştır, görevini sonlandırmıştır" ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber