MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, derin devletin kabulünün bir acziyet olduğunu belirterek, "TBMM'de bir araştırma komisyonu kurularak geniş çapta dinleme ve gözetleme suçlarının üzerine gidilmeli ve Türkiye'nin bağrı böcek, sinek, akrep ve yılanlardan temizlenmelidir" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Parti Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek 2012 yılının değerlendirmesini yaptı. 2012 yılı için karamsar bir tablo çizen Bahçeli, "2012 yılı yıkımda ileri bir aşamayı, çözülmede önemli bir merhaleyi ve ihanet girişimlerinde kritik bir noktayı işaret etmesi bakımından son derece kayda değer bir dönem olmuştur" dedi.
Daha sonra Başbakan Erdoğan'ın gündeme taşıdığı dinlemeler konusuna değinen Bahçeli, AK Parti'nin daha önce gündeme gelen dinlemelerden rahatsız olmadığını söyleyerek şunları kaydetti:
"Genelkurmay Başkanları dinlenirken rahatsız olmamıştır. İnternette çarşaf çarşaf yayımlanan konuşmalardan hicap duymamıştır. Mahkemelerdeki beyanların sızdırılmasından tanık ve sanık ifadelerinin deşifre edilmesinden gocunmamıştır. Anamuhalefet partisi genel başkanlığı yapan bir şahsiyetin özel hayatı ahlaksızca didiklenirken hiç müdahalede bulunmamış, aksine bunu siyasi malzeme yapmıştır. Ve partimize kaset tuzakları kurulurken parti binamızın etrafından siyah camlı dinleme araçları gezerken suspus halde hiç renk vermemiştir."
"TBMM'DE ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULSUN"
MHP'li eski yöneticilerin daha önce internete sızan kasetlerine de değinen Bahçeli, "MHP'ye kurulan tuzakların failleri, özel hayatları hercümerç eden pespayelerin kimlikleri henüz tam anamıyla netliğe kavuşmamıştır" diyerek, arzulanan sonuca henüz ulaşılamadığını söyledi.
Dinlemelerle ilgili olarak TBMM'de araştırma komisyonu kurulması çağrısında bulunan Bahçeli şunları söyledi:
"TBMM'de bir araştırma komisyonu kurularak geniş çapta dinleme ve gözetleme suçlarının üzerine gidilmeli ve Türkiye'nin bağrı böcek, sinek, akrep ve yılanlardan temizlenmelidir. Başbakan'ın istifini bozmaması ve bu çağrımıza kulağını tıkaması halinde kendisi ve hükümeti hakkındaki şüphelerimiz gerçeğe dönüşecek, böcek çiftliğinin AK Parti eliyle kurulduğu ne kadar inkar edilse de ortaya çıkacaktır."
"DERİN DEVLET'İN KABULÜ, EN BAŞTA ACZİYETİN İLANIDIR"
MHP lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın henüz tam olarak bitmediğini söylediği 'Derin Devlet' konusuyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Derin devletin varlığının kabul edilmesini bir acziyet olarak nitelendiren Bahçeli şu değerlendirmelerde bulundu:
"Devletin hücrelerinde örgütlenmiş, periyodik olarak hukuk dışına çıkmış ve üstelik siyasi otoriteyi avucunun içine almış bir yapılanmanın kabulü en başta acziyetin ilanıdır. Eğer böyle bir şey varsa, bu çeteler nerede ve hangi kurumların içinde yuvalanmıştır? Partimize yönelik olarak tertip edilen ahlaksızca saldırıların altında ve gerisinde aynı eller mi vardır?"
"Bizim anlayışımıza göre devletin edirin, sığı, düzü, eğrisi olmaz, olmayacaktır" diyen Bahçeli, "İlle de bir derin yapılanma aranıyorsa hükümete bakmak ve derin hükümet hakkında kafa yormak lazımdır" dedi.
Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın dinlenmesini ise, "Anlaşıldığı kadarıyla Başbakan, bugüne kadar böcekleri siyaset operasyonları için kullanırken, bazılarının kontrolden çıkıp kendisini hedef alacağını ne hikmetse öngörememiştir" sözleriyle değerlendirdi.
"ÜLKÜCÜ ÖĞRENCİLER, TÜRK MİLLETİNİN GURUR KAYNAĞIDIR"
Devlet Bahçeli açıklamalarının son kısmında ise ODTÜ'de yaşanan olayları değerlendirdi. Olayları ülkücü öğrenciler üzerinden değerlendiren Bahçeli, ülkücü öğrencilerin uğradıkları baskılara rektörlerin ses çıkarmamasını eleştirdi. Ülkücü öğrencilere övgüler dizen MHP lideri konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Milliyetçi-ülkücü öğrencileri çatışmalara çekmeye çalışanlar, sonu olmayan gerginliklerin tarafı yapmaya çabalayanlar her zaman olduğu gibi hüsranla tanışacaklardır.
Buradan milletimize faydalı olmak maksadıyla okullarına devam eden, tahrik ve hiziplere her yönüyle kapalı duran milliyetçi-ülkücü kardeşlerimi tebrik ediyorum. Onlar; Türk milletinin gurur kaynaklarıdır. Onlar; Türk milletinin gelecek umududur. Onlar; aklıkla geçinen, ama zihinleri ve kalpleri zift gibi olanlarla mukayese edilmeyecek kadar öndedir, farklıdır ve ayrıcalıklıdır."
MHP Genel Başkanı Bahçeli son olarak ise ODTÜ'ye yönelik üniversitelerin ortak açıklamasını değerlendirerek, "Bu süreçte de yandaş üniversite yönetimleri, bilimsel çalışma ve araştırma konularında rekabet edememelerinin, Türkiye'ye katkı verememelerinin mahcubiyetini siyasal iktidara destek vererek gidermeye çalışmışlardır. Maalesef yaşananlar Türkiye adına kayıptır" diye konuştu.
(AT-ÖK-Y)

30.12.2012 16:16:07 TSI

Editör: Wan Haber