Kırşehirli Şair Sait Sargın tarafından sahnelenen "Terzinin Çırağı" isimli tiyatro oyununu değerlendiren Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Amatör ruh ve insanın yaptığı işi sevmesi bu olsa gerek. Kendilerinin bir oyunla yetinmemelerini, bu oyunların devamını getirmelerini istiyorum" dedi.
Kırşehirli Şair Sait Sargın tarafından yazılan ve oyunlaştırılan ahilikte usta çırak ilişkisinin mizah yoluyla anlatıldığı ve ''Eline, beline ve diline hakim ol, elini, kapını ve sofranı açık tut'' felsefesinin anlatıldığı "Terzinin Çırağı" adlı oyun, Kültür Merkezi Salonunda sahnelendi.
Kültür Merkezinin tam dolu olduğu tiyatro gösterisine Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Tek seans ve bir perde olarak sahnelenen tiyatro gösterisinde oyuncular esprilerle izleyenleri eğlendirdiler. Oyun sonunda oyunun yazarı ve yönetmenine çeşitli hediyeler takdim eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci; "Vatandaşların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla zaman zaman çeşitli etkinlikler organize ediyoruz. Bu kapsamda Sait hoca ve ekibi hazırladıkları oyun ile gerçekten bizlere bir saat boyunca güzel dakikalar yaşattılar. Ahilik kültüründen esinlendiklerini mizahla sahneleyip hem düşündürdüler hem de güldürdüler. Kendilerine teşekkür ediyorum, tüm ekibi kutluyorum. Amatör ruh ve insanın yaptığı işi sevmesi bu olsa gerek. Kendilerinin bir oyunla yetinmemelerini, bu oyunların devamını getirmelerini istiyorum" dedi.
Ayrıca salonda tiyatro gösterisini izleyerek hafta sonu yapacakları maça moralli girmek isteyen Evren Spor Kulübü oyuncuları ve yöneticileri Başkan Bahçeciye amatör spora ve sporcuya verdiği destekten dolayı plaket sunup, hatıra fotoğrafı çektirdiler.
(AEK-ZB-Y)

05.01.2013 12:16:07 TSI

Editör: Wan Haber