Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Gebze Baharderesi duble yol çalışmasında sona gelindi. Yolun Beylikbağı kısmında bulunan ve aylardır çalışmaları yavaşlatan kayalık alandaki kazı çalışmaları sona erdi. Büyükşehir Belediyesi kazı çalışmaları biter bitmez yolun bu bölümünün tamamını asfaltladı.
Bahar Deresi duble yolunu Isıkgöl Caddesi'ne bağlayan köşede bulunan Arif Nihat Asya Ortaokulu önüne öğrencilerin karşıdan karşıya rahat geçebilmeleri için alt geçit yapıldı. Alt geçit engellilerin de kullanabileceği şekilde yapıldı. Duble yoldan mahalleye bağlanan 480 metrelik tali yolun tüm işleri tamamlandı. Caddenin bazı bölümlerinde açıkta bulunan dere üzerine yayaların karşıya geçebilmeleri için küçük köprüler oluşturuldu.
Üç bin 300 metre uzunluğundaki Baharderesi duble yolu; kuzeyde Isıkgöl Caddesi, güneyde ise Yaşar Doğu ve Topçular Caddeleri'nin kesiştiği noktaya bağlanıyor. Bulvar içinden geçen dere derin bir kanal içine alındı. Cadde, dere boyunca 30 metre genişliğinde 2x2 bulvar halinde uzanıyor. Caddenin tamamına 8 bin ton asfalt dökülecek. Çalışmalar sonucunda Baharderesi vadisinde 3 bin 300 metrelik modern bir bulvar oluştu.
(MA-MA)

14.02.2013 12:18:56 TSI

Editör: Wan Haber