Bahçelerimiz evlerimizin de içinde bulunduğu en güzel şekillendirilebilen açık alanlarıdır. Çeşitli genişliklerle olan bahçelerimizi güzel bir dekorasyon ile en kullanışlı hale getirebilmemiz mümkündür. Kimileri her daim oturduğu evlerinin bahçesini düzenlemek ister, kimileri de yazlık ya da bağ evlerinin bahçelerini düzenlemek ister. Yeter ki düzenlenebilecek bir bahçeniz olsun. Birçok insanın hayalinde bahçeli evlerde yaşamak vardır. Peki güzel bir bahçe dekorasyonu nasıl olmalıdır?

Öncelikle bahçenizin genişliğini göz önünde bulundurmalısınız. Bu genişliğe göre çeşitli çiçek ve bahçeye dikilmeye uygun ağaçlar dikebilirsiniz. Ağaç ve çiçek dikerek işe başlayabilirsiniz. Ancak, nasıl bir düzen içerisinde yapacağınızı bilmiyorsanız bir uzmandan yardım alabilirsiniz. Ancak bunu kendiniz yapmak istiyorsanız sizlere ilham kaynağı olacak fikirlere ihtiyacınız olacak. Bunun için de yaratıcı ve ilham verici dekorasyon fikirlerinin bulunduğu site olan homify.com.tr adresini inceleyebilirsiniz. Bu sayede daha önce yapılmış olan bahçe dekorasyonlarını görebilir, siz de benzerini ya da aynısını uygulayabilirsiniz. Çünkü çok sayıda yapılmış dekorasyon örnekleri sayesinde içlerinden en beğendiklerinizi detaylı inceleyerek fikir sahibi olabilirsiniz.

2-219.jpg

Bahçede düzenleme yapmanın öncelikle bahçelerin genişliğiyle alakalı olduğunu söylemiştik. Geniş bahçeler için ayrı bir dekorasyon uygulanmalıdır. Çünkü geniş alanları daha dolgun göstermek, bunu yaparken de kullanılacak çiçek, ağaç ve çeşitli aksesuarları iyi seçmek gerekir. Baharın gelmesiyle birlikte açan çiçekler bahçelere ayrı bir güzel katmaya başladı. Bu nedenle canlı renklere sahip çiçekleri tercih edebilirsiniz. Bu sayede geniş alanlara sahip olsanız bile canlı renkler göze çarpacak, bahçe genişliğiniz göze batmayacaktır. Aksi takdirde geniş alanlar çok boş gözükebilecektir. Aynı şekilde dar alanlar için çok fazla sayıda obje kullanarak bu dar alanı iyice kullanışsız hale getirebilirsiniz. Bu dengeyi iyice kurmanız gerekir. Bu dengeyi yakalamış, bahçelerini en güzel şekilde dekore etmiş kişilerin ya da firmaların yaptığı çalışmaları inceleyebilirsiniz.

Bahçelerde sadece canlı ağaç, çiçek gibi nesnelerin haricinde, bahçe masası ve sandalyeleri, dilerseniz şirin bir havuz ya da yüzme havuzu, güzel bir kamelya ve dekorasyon amaçlı çeşitli süs eşyaları konumlandırabilirsiniz. Su sebilleri de bunlara dahil edilebilir. Bahçelerde otantik ve tarihi bir görüntü oluşturmak isteyenler için eskiden kullanılmış eşyalar tercih edilebilmektedir. Örnek olarak at arabasının tekerlekleri buna örnek gösterilebilir. Genellikle de işletmelerin bahçelerinde bu tür eşyalar tercih edilebilmekte. Farklı farklı eşyalarla bahçenizi süsleyebilirsiniz. Bunun herhangi bir sınırı yoktur. Yeter ki iyi bir uyum yakalayın. Bu uyumu yakaladıktan sonra bahçenize ne koyarsanız koyun güzel bir görüntü elde edebileceksiniz. Bunun için de ilham kaynağı olacak daha önce yapılmış bahçe dekorasyonu örneklerini inceleyebilirsiniz. Hemen homify.com.tr adresine giriş yapın ve ilham kaynağı yapılanları inceleyebilirsiniz.

Editör: Wan Haber