Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye basketbolcusu Zilan Gülsüm, 2014 Avrupa şampiyonasına hazırlanan U15 Türkiye Yıldız Kız Milli Takım aday kadrosuna seçildi.
Şanlıurfa, Malatya, Samsun, Mersin ve İstanbul'da yapılan milli takım seçmelerinin ardında U15 Milli Takıma seçilen Bağlar Belediyesi oyuncusu Gülsüm, bölgede bir ilki gerçekleştirdi. Bu kapsamda Zilan Gülsüm, 2014 Avrupa şampiyonasına hazırlanacak olan Yıldız Kız Milli Takım aday kadro oyuncusu olarak 30 Ocak Çarşamba günü kampa gidecek. İstanbul Ataköy Marina Otel'de toplanacak ekibin içinde Gülsüm'ün yanı sıra 15 milli basketbolcu 2 Şubat Cumartesi gününe kadar çalışmalarını sürdürecek.
KAMPTA MİLLİ KADROYA SEÇİLDİ
Bağlar Belediyesi Kız Basketbol Takım Antrenörü Remzi Atlı, basketbolda en iyi yetenekli yıldızların seçildiğini söyledi. Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran ve spor yöneticilerinin verdiği destekten dolayı teşekkür ettiğini belirten Atlı, Gülsüm'ün ülkesini en iyi şekilde temsil edeceğine inandıklarını kaydetti. Atlı, "Zilan başarılı bir basketbolcu ancak belediyenin sonuna kadar sporculara sahip çıkması da bir o kadar önemli. Ekip ruhuyla çalışarak başarılı olduk" dedi.
Zilan Gülsem, daha önce FİBA Avrupa U15 Yaş Grubu Kızlar Uluslararası Kampı'na Türkiye'yi temsilen en iyi iki basketbolcudan biri olarak katılmıştı. Ayrıca, 2012 Nisan ayında Nevşehir'de yapılan Anadolu Şampiyonası'nda Diyarbakır Bağlar Belediyesi Kız Basketbol Takımı şampiyon olmuştu ve Türkiye finallerine katılmayı hak kazanmıştı. Anadolu Şampiyonası'nda "En iyi oyuncu" ve "Sayı kraliçesi" olarak Zilan Gülsüm seçilmiş, Zilan'ın yüksek performansını mercek altına alan Türkiye Kız Milli Takımlar Altyapı Koordinatörleri, Zilan Gülsüm'ü Türkiye Yıldız B Milli Takımı'na almıştı.
(YRT-

16.01.2013 12:27:08 TSI

Editör: Wan Haber