Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde, Dersim'i mağlup eden Bağlar Belediyesi 82 takım arasından 3. Lig'e yükseldi.
Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi 3. Grup takımlarından Bağlar Belediyesi, deplasmanda oynadığı Dersimspor basketbol takımını 78-75 yenerek 3. Lig'e yükselmeye hak kazandı. Tunceli Kapalı Spor Salonu'ndaki maçı 78-75 skorla Bağlarlı oyuncular kazandı. Bağlar Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Sebahattin Kızılkan, spor camiasında kazandıkları başarılarının tesadüf olmadığını söyledi. Şimdiye kadar kazandıkları tüm başarıların sporcularına ait olduğunu belirten Kızılkan, "En büyük hedeflerimizden biri bütün Diyarbakırlı ve bölge gençlerine spor yapmaları için imkan sağlamak. Genç sporcu kadromuzla ile birlikte imkansız görülen birçok şeyi gerçekleştirdik. Bu genç sporcularımızın biraz daha tecrübe kazanıp daha iyi yerlere geleceklerine inanıyoruz. Diğer yandan genç kadın basketbol takımımız Nisan ayı içinde Kırklareli'de yapılacak olan Anadolu Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Diyarbakır'ı ve belediyemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Bizleri yalnız bırakmayan ve her türlü desteği sunan Belediye Başkanımız Yüksel Baran'a yönetim kurulu olarak teşekkür ederiz" diye konuştu.

"NBA'YE VE MİLLİ TAKIMA BASKETBOLCU KAZANDIRMIŞ BİR TAKIMIZ"
Kulüp Yöneticisi Sinan Bedri Öngören ise, belediye olarak gençleri spora yönlendirmek ve yeteneklerini açığa çıkarmak için önemli çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Öngören, "Biz Bağlar Belediyesi olarak özengen bir ruhla gençlerimizi spora yönlendirmek ve onların yeteneklerini değerlendirmeye yönelik çalışmalar yapmaktayız. Bunda da başarılı olduğumuz icatlarımızda görülmektedir. En son Dersimspor'u yenerek Bölgesel Amatör Ligi'nden 3. Lig'e geçmeye hak kazandık. Aynı zamanda gençler ve yıldızlar olarak kadın takımlarımızda mevcuttur. Kadınlarımızda başarıdan başarıya koşmaktadırlar. Geçmişte NBA'ye ve milli takıma basketbolcu kazandırmış bir takımız. Bu yüzden de yaptıklarımızı övgüyle anlatırız. Biz bu gücümüzü halkımızdan ve belediye başkanımız Yüksel Baran'dan alıyoruz, desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"82 TAKIM İÇİNDE 3. LİG'E GİRDİK"
Erkek Bölgesel Lig Basketbol Antrenörü Süleyman Keleş ise, Türkiye Basketbol Bölgesel Ligi'nde mücadele ettiklerini belirterek, "Biz Elazığspor, Dersimspor, Mardin Bin-Nur ve Diyarbakır Büyükşehirspor'un olduğu ikinci gruptan ikinci olarak çıktık. En son maçımızı Dersimspor'la oynadık. Önemli bir maçtı bizim için. Grubu ikinciye tamamlamak adına deplasmanda maçı üç sayı farkla alıp, ikinci gruba yükselmeyi hak kazandık" şeklinde konuştu. Deplasmanda kazandıkları maçın ardından Türkiye Basketbol 3. Ligi'ne yükseldiklerini kaydeden Keleş, "Üst ligde ise Türkiye de 82 takım arasından 36 takım arasına girdik. Bu ligde de kura sonucu belirlenen 6 takım arasında ilk dörtte girip bir üst tura çıkmayı hedefliyoruz. Maçları iyi tamamlamak adına antrenmanlarımız devam etmekte. Genç bir takımımız var ve hepsi Diyarbakırlı çocuklardan oluşuyor. Üst grupta daha başarılı olacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.
(ÜN-Y)

12.02.2013 14:20:48 TSI

Editör: Wan Haber