Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, kabine değişikliğine ilişkin, "Bugüne kadar görev yapan arkadaşlarımız belki başka görevler yapacaklar. Görevi devralan arkadaşlarımız da devraldıkları bayrağı daha da ileriye götürmek için çalışacaklar" dedi.
Bakan Egemen Bağış, Şili'nin Başkenti Santiago'da yapılacak olan Avrupa Birliği Latin Amerika Birliği Zirvesi'ne katılmak için Şili'ye gitti. Ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklama yapan Egemen Bağış, "Sayın Başbakanımız davet edilmişti. Başbakanımızı ve hükümetimizi temsilen ben görevlendirildim. Arkadaşlarımızla birlikte uzun bir yola çıkıyoruz şimdi. THY ile Sao Paulo oradan da Brezilya Havayolları ile Santiago transferimiz gerçekleşecek. Bu ziyaret çerçevesinde Avrupa Konseyi Başkanı başta olmak üzere, birçok Avrupa Birliği komisyon yetkilisiyle, bir çok AB üyesi ülkenin bakanları ile Başbakanları ile orada görüşme imkanımız olacak. Biliyorsunuz İrlanda'nın dönem başkanlığı çerçevesinde Türkiye AB Müzakere sürecine yeni bir ivme kazandırdı. Bu çerçevede önümüzdeki aylar içerisinde yeniden fasın açabilme çabalarımızı da Santiago'da sürdüreceğiz.Bu konuda kulisler yapacağız.Ayrıca Türkiye'nin Avrupa Birliği üyesi ülkelerle ilişkileri açısından önemli temaslarımız olacak.Döndüğümüzde de bunları sizlerle paylaşacağız" dedi.
Gazetecilerin dün kabinede yapılan değişiklikleri ve kabinede başka değişikliklerin olup olamayacağı sorusu üzerine ise Egemen Bağış, "Bunu Başbakan'dan başka kimse bilemez. Ama Başbakanımız her an her şey olabilir dedi. Ama önemli olan Türkiye'nin kalkınmasıdır. Türkiye'nin zenginleşmesidir. Bugüne kadar görev yapan arkadaşlarımız çok önemli görevler ifa ettiler. Onlar şu anda belki başka kapasitelerde başka görevler yapacaklar. Yeni görevi devralan arkadaşlarımızda devraldıkları bayrağı daha da ileriye götürmek için çalışacaklar. AK Parti bir hizmet odaklı siyasi harekattır. Bizim için şahısların değil ülkenin çıkarları önemlidir. Dün de söyledim. Makamlar insanları yüceltmez. İnsanlar makamları yüceltir. Onun için bütün arkadaşlarımız milletin teveccüh kazanabilmek için, daha da ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak amacı ile elinden gelen en iyi şekilde bu ülkeye hizmet etmeye çalışır. AK Parti'nin hizmet anlayışı budur. Her birimiz verilen her görevi en iyi şekilde yapma konusunda çaba içindeyiz. Yeni arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Görevi devreden arkadaşlarımıza da üstün hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
(TC-ÇK-Y)

25.01.2013 10:48:04 TSI

Editör: Wan Haber