Yardımlaşma ve dayanışma duygusunu artırmak için "Askıda Ekmek Projesi"ne yeni bir vizyon kazandıran İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, bağış yöntemiyle 52 bin 245 ekmeği ihtiyaç sahibine ulaştırdı.
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlatılan askıda ekmek kampanyasına yeni bir vizyon kazandıran İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kampanya hakkında bilgi vermek amacıyla basın mensuplarıyla Acem Tekkesi'nde bir araya geldi. Kampanyaya SMS uygulamasında getirdiklerini söyleyen Başkan Demirtaş, şu ana kadar 18 bin 286 TL'lik bağış olduğunu ve bu paranın karşılığının ise 52 bin 245 ekmeğe tekabül ettiğini söyledi. Cep telefonu operatörleriyle soysal sorumluluk projesi kapsamında anlaştıklarını söyleyen Başkan Demirtaş, "Sosyal sorumluluk projesi kapsamında operatörler bizden bir ücret talep etmiyorlar. 1 SMS 5 TL, bu şu anda yaptığımız anlaşmaya göre 14 ekmeğe tekabül ediyor. İsteyen vatandaşlarımız bağışta bulanabiliyor. Ben de kendi cep telefonumla bağış yaptım. Herkes cep telefonundan mesajlara giriyor. Kime kısmına '9086' yazıyoruz. İletilere de 'Ekmek' yazıyoruz ve gönderiyoruz. Bize 'Askıda ekmek kampanyasına göstermiş olduğunuz destek için teşekkür ediyoruz' diye mesaj geliyor. Dolayısıyla 5 TL bağışlamış bulunuyoruz. Bu yöntem çok kolay bir yöntemdir. Turkcell ve Vodafone olanlar '9086' ya Avea olanlar ise '8055'e gönderecekler. Bu kampanyaya destek vermek için her yaştan insanımızı davet ediyorum" dedi.
Bağışlar ile ilgilide açıklamalarda bulunan İlkadım Belediyesi Necattin Demirtaş, "Belediyemize yapılan bağış miktarı 4 bin 325 TL, banka hesaplarına yapılan bağış miktarı 11 bin 590 TL, internet üzerinden bin 970 TL, SMS'lerle yapılan bağış ise yeni başladığı için 150 TL'dir. SMS'le bu iş daha artacak çünkü en kolay bağış sistemi budur. 5 TL bağış yapacak bir bankalarda zaman harcamayacak. Şimdi SMS'le bu zahmetlere gerek duymayacak. Geçen hafta sosyal sorumluluk projesi olan yağlarla ilgili de bir çalışma başlatmıştık. Bu hafta da bu kampanyamızı başlatmış bulunuyoruz" diye konuştu.
Hedeflerinin 1 milyon ekmek olduğunu söyleyen Başkan Demirtaş, "SMS'in atmanın sınırı yok. İstenilen kadar atılabilir. Bu yapılan yardımların belediyenin bütçesiyle alakası yok. Bu bağış başka bir yerde asla kullanılamaz. Yasal da değildir. Vatandaşın merak ettiklerini 'www.ekmeginipaylas.org' internet sitesi üzeriden görebilecek. Şu anda 18 bin 286 TL bağışta bulunulmuş. Bu da 52 bin 245 ekmek ediyor. Hedefimiz 1 milyon ekmektir. Bu hedefimize de inşallah SMS kampanyasıyla ulaşacağız" şeklinde konuştu.

SAATHANE PROJESİ'NE DESTEK
Büyükşehir Belediyesi'nin başlatmış olduğu Saathane Projesi ile ilgili de kısa bir konuşma yapan Başkan Demirtaş, "Ben Saathane Projesi'ne destek veriyorum. Burada iş sahibi olan kişilerin, başka işlerinin olduğunu da biliyoruz. Ekmek kaybı olduğu inancında değilim. Hırdavatçı olarak iş yapılıyor. Şehrin güzelleşmesi için buraları satabiliriz. Samsun demek, İlkadım demek, İlkadım deldiği zaman insanların buradan iyi görüntülerle ayrılması lazım. Ticaret yine yapılacak. Tümden kalkmıyor. Sadece o alanda olmayacak" ifadelerini kullandı.
Başkan Demirtaş ayrıca, SMS kampanyasına destek vermek için kendi cep telefonundan SMS atarak bağışta bulundu.
(HAK-SLH-Y)

21.02.2013 12:16:18 TSI

Editör: Wan Haber